02 november, 2010

Singapore Dag 4Chicken Murtabak ska man, allt enligt mina utmärkta guider, helst äta på Zam Zam som ligger vid moskén på Arab Street. Och säger dom det så är det ju så och så fick det bli dag 4. Murtabak är som en fläskpannkaka ungefär, fast väldigt mycket godare. Och med väldigt mycket mindre fläsk uti av naturliga skäl. Såsen man doppar Murtabaken i är lika stark som den ser ut och avhjälper vilken cirkulationsrubbning som helst. Murtabak ätes gärna lätt framåtlutad, med svettig överläpp, och i lite slafsig stil, som min okände och smygfotograferade bordsgranne visar här på bilden.När detta är klart behöver du antagligen något att kyla ned dig med, restaurangen har ingen AC och Murtabaken har inte heller någon direkt svalkande effekt. Så med 40 graders feber beger du dig nu till Swissotel och åker upp till New Asia Bar på 71:a våningen. När personalen försiktigt påpekar något om att "dresscode applies" stirrar du bara vilt på dem, säger något om emergency och beställer en Lychee Martini. Sippa, slappna av, och njut av utsikten. Och betala sedan den galet dyra notan.På väg därifrån kan du också passa på att prova en "Chicago Cheesecake" och konstatera att Venieros i New York inte behöver känna flåset i nacken riktigt än. Tyvärr har jag glömt vad stället hette, men som sagt det gör ju inget eftersom ni ju redan vet var ni ska åka för att äta cheesecake.Kvällen avnjutes med fördel på restaurang i närheten av Singapore River, men riktigt så långt har jag inte hunnit än, klockan är bara 16. Vi får se vad som händer när herrskapet kommer hem.

再见 på er.

6 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Har du hittat slössemarknaden än? Du verkar tänka mest på mat!!!

Fasching sa...

Det stämmer, mat kommer först. Sen vin. Sen övrigt. Slössen ingår, i bästa fall, i den tredje kategorin.

Den hemska tvillingen sa...

Fullständigt felaktig prioritering! Först kommer vin, därefter slössen, i synnerhet kornblåa sådana och först på tredje plats kommer mat. Övrigt infaller möjligen om man inte är för berusad, mätt eller hänförd över slösset ;-)

Ulrik sa...

Jag ser det som positivt att du gått från att fota i smyg på toaletter till mer neutrala platser som Zam Zam.

jp sa...

Ser minsann ut som dom har lagat hålet i väggen på Zam Zam!

Anette sa...

Venieros vad det, tack! Nu slipper jag söka på din blogg. I morgon bitti drar vi till N.Y och jag lovar, med tanke på listan över ställen vi ska besöka så kommer vår resa likna din, fast inte så asiatisk. Vi ska tydligen äta oss igenom Det Stora Äpplet. Bokstavligen. Och sämre saker kan man ha för sig, men lite shopping ska vi nog klämma in, sen är agendan full. Vi hörs när både du och vi är hemma!