03 november, 2010

Singapore Dag 5

Lite mindre mat och mer fotvård idag.

Dagens höjdare var fiskmassagestället Kenko på Tanglin Road. Ta av skorna, skölj av fötterna, och sänk sedan ned dem i ett stort akvarium med människoätande fiskar från Turkiet.


En upplevelse svår att beskriva, men efteråt gick man med lätt sinne och på lätta fötter genom stan. Enda nackdelen är att suget efter en god fisk till middag avtar, vilket är synd i detta fiskälskande land. Rekommenderas varmt ändå.

Och tror ni inte på fan att det fanns ett Hooters här också! Mitt favoritsunkställe efter Dick's Last Resort i Boston.Ljudliga protester från min guide men det blev en öl där i alla fall, bara för att liksom. Deras episka chicken wings kom inte på fråga, men jag var i alla fall där. Jag undrar om inte min något udda böjelse att alltid vilja gå in på detta ställe när jag snubblar på det har att göra med att deras slogan passar så bra in på mig som person: Delightfully tacky, yet unrefined.

Och det där med slösse är fan inte lätt. Jag har varit överallt i jakt på ett varje dag nu men vart jag än kommer så säljer de bara en massa tyg och skit.Nåväl. Kort stopp i lägenheten nu och sedan middag (vad som helst utom fisk).

Imorgon bär det av hemåt igen, via Bangkok. Det har kanske slutat snöa därhemma eller hur? Vintern är över och det är typ vår eller nåt va?

11 kommentarer:

Fia sa...

Åh herregud! Låter du frivilligt ett gäng småfiskar ÄTA på dina fötter?! Jag vet inte om jag tycker mest synd om dig eller om fiskarna.

Och nej, det är inte vår här utan snarare storm, regn och totalt mörker. Du behöver inte längta hem, jag lovar.

Ha det fint nu och var rädd om fossingarna.

Chrissan sa...

Ser läbbigt ut!

Linda Brodd sa...

Åh jisses!! Det ser INTE angenämt ut att stoppa ner fötterna i det där gröna stimmet. Vad gör fiskarna? Nafsar på tår och annat? Gnagar av gamla hudrester och förbättrar blodcirkulationen??

Ulrik sa...

Håller med om att det ser läbbigt ut, men fiskarna verkade klara sig förvånansvärt bra. /Guiden

strandskatan sa...

Fy te rackarns för att stoppa ner "tönnane" i en så´n levande sörja ! Men det klart ... vad gör man inte för att bli "lättfotad" !

Anonym sa...

Linda Brodd
Har du bland dina förfäder fotbolls-bandyspelarna Yngve o Morgan Brodd? Yngve är väl den ende Rydalare som är känd bland en bredare allmänhet (landslaget både i bandy o fotboll samt proffs i Marseille.
Fasching:
Återigen, flyg lågt o sakta så du inte slår dig om ni trillar ner.
Ulrik
Jag har en 707:a. Hör av dig om du kommer till Stockholm (om du har några pengar att resa för när Fasching har ätit o druckit dig ur huset).
Farfar

Markattan sa...

Nu tror jag minsann att du är något på spåret!
Grattis till dig och alla dina läsare, nu slipper vi nog tjatet om kornblått slösse från Den hemska tvillingen.
Hoppas kan man ju alltid!

Markattan

Linda Brodd sa...

Farfar: Jag vet inte om jag är släkt med Yngve Brodd. Däremot vet jag att släkten Brodd kommer från Linköping några generationer tillbaka. Gammelfarfar hette Wretman, men fick byta till Brodd då han var knekt. Vet knappt vad en knekt är, men han fick välja mellan Brodd och Flygare och då blev det Brodd. Men det finns inte så många av oss i Sverige, så vem vet, kanske Yngve är nån avlägsen syssling/pyssling?

Den hemska tvillingen sa...

Och här sitter man och undrar om Fasching är Delighfully tacky and also a little stupid?
Jag var säker på att vi rett ut det där med vad ett slösse är men det är uppenbart att du inte får godkänt på den kursen heller.
Välkommen hem ändå!

Marie-Louise sa...

Uhh det såg lite läskigt ut med småfisk som äter på dina fötter. Men jag kan förstå att det kändes bra efteråt, allt gammalt torrt och hårt som finns /fanns på fötterna åt dom väl upp :)
Men jag förstår verkligen att du inte vill äta fisk idag :)

Osloskånskan sa...

TYG!!!! ÅHH!!!! Hade dånat av förtjusning där!