18 januari, 2009

Söndag

Söndagar är lite kluvna sådär. Är det en bra eller dålig dag? Man är ju trots allt ledig, så den måste ju vara bättre än vardagar när man jobbar (utom fredagar). Å andra sidan hänger måndagen som ett mörkt moln över hela söndagen, så man kan inte riktigt slappna av. Och eftersom man inte gjorde något vettigt på lördagen så är det ju bara söndagen kvar att hitta på nåt som gör att man kan undvika att på måndagen se tillbaka på en värdelös helg då man inte fick något gjort. Vilket sätter en hel del press på söndagar.

Men söndagar är åtminstone bättre än måndagar. Och onsdagar. Tisdagar är en sån där icke-dag som man knappt märker. Den liksom bara försvinner. På torsdagar är det ju fredag imorgon vilket innebär en viss lättnad, så torsdagar är halv-ok.

Rankingen måste alltså bli så här, med värst först:

- Måndag
- Onsdag
- Torsdag
- Söndag
- Lördag
- Fredag

Och tisdagen kan man placera lite var som helst, den finns ju ändå inte på nåt vis.

4 kommentarer:

mattsson sa...

Det enda positiva med måndagen är att det är längst avstånd till nästa måndag...?

Jag tycker nog att dom rangordnar sig själv rätt bra:
måndag (värst alltså)
tisdag
onsdag
torsdag
fredag (man jobbar ju ändå på fredagar)

Fast sen spårar det ur
söndag
lördag

Lördag är alltså bäst! Ffa förmiddagen, med sovmorgon, långfrukost och (nästan) hela helgen framför sig.

Anonym sa...

Håller med Mattsson där, förutom på en punkt, tisdagarna är absolut den värsta dagen på hela veckan. Förbannelse, vad tråkig den är, lång, seg och djävlig!

Articuno sa...

Jag älskar måndagar. Fast jag jobbar ju hemma så det är nog skillnad. Att komma hem efter att ha lämnat barnen på skolan och dagis och det är underbar måndagmorgon... Ljuvligt!

Lördagar är allra bäst, men måndag kommer inte långt efter. På riktigt.

Ziggy Bardust sa...

Tycker att bästa dagen är när jag sitter i baren och har fått ner första pilsnern och börjar fundera på om jag skall ta en Chablis eller Alsace Riesling till skaldjursförrätten.