08 maj, 2012

Månaden Maj

Maj är som vanligt fullsmockad med aktiviteter. Hockey-VM, födelsedagar, bröllopsdag, studentmottagningar, uteserveringar, sol, och rosévin (för tjejer).

Men maj månads mest intressanta evenemang är utan tvekan Korvafton 2012 då fem av internets skarpaste hjärnor äntrar Gärdet i Stockholm för korvgrillning, öldrickning och intelligenta diskussioner.

Jag tror att många som ser oss springa ut på ängen kommer att tänka på superfemman Fetisov, Kasatonov, Krutov, Makarov och Larionov och hur ballt det var att se dem glida ut på isen någon gång på 70-talet och så kanske de börjar dra en massa paralleller och grejer, och det är helt ok. Att andra kanske börjar tänka på Arlas Kosläpp istället är ingenting vi i så fall bryr oss om, för elaka och inskränkta människor ska man strunta i.

Det ska hur som helst bli väldigt roligt det där, och på torsdag samlas festkommitten bestående av mig och Wayne Nilsson för ett sista planeringsmöte som kommer att resultera i att jag kommer att får göra allting eftersom Wayne kommer att bli full och somna, men det bjuder jag på eftersom det är maj.

I maj är det också min och min frus bröllopsdag. Tjugoårig bröllopsdag dessutom, och det firar min fru med att åka till Kroatien med en kompis. Så viktigt var bröllopsdagar tydligen, och 19 år av skräck för att råka glömma bort en endaste av de där bröllopsdagarna har alltså varit rätt onödigt. "Tennisläger" kallas det, vilket också är lite märkligt eftersom min fru inte spelar tennis utan fotboll. Men ok då, det är ju maj.

I maj infaller också Farfars födelsedag. Han fyller typ hundra och ska firas med buller, bång och en grissida som jag under påverkan av lite för mycket portvin råkade lova att laga till. Men det ska nog gå bra det med, semikock som jag är.

Apropå fotboll så är det också snart dags för Kennet Cup! Inte i maj, men nästan. 2 juni smäller det och då springer det faktiskt ut riktiga stjärnor på en äng (eller ja, Heden). Martin Dahlin, Anders Limpar, Stefan Rehn och Kennet Andersson själv är några av spelarna som är klara för Kennet Cup, men mer än så vill Kennet inte berätta eftersom ni tydligen VÄGRAR att gå in HÄR och KLICKA på GILLA! Så gör det nu på direkten, det kostar ingenting och det är faktiskt maj. Och när 200 gillar sidan så berättar Kennet vilka ytterligare stjärnspelare som tackat ja till att vara med.

När ni gjort det så kommer det genast att kännas lite bättre och då kan ni gå in HÄR och skänka ett bidrag (det kostar däremot pengar) till vår insamling till prostatacancerforskningen. Utöver den självklara anledningen att se till att bidra till cancerforskningen så finns det en uppsida till med ditt bidrag, nämligen att jag den 2 juni slipper stå och lyssna på Roberto Vacchis skryt om vem som fixade mest pengar till insamlingen den här gången.

Nå, åter till maj. Den sista skälvande majdagen i år tar min yngsta dotter studenten och jag kan därmed en gång för alla sluta att tro att jag nog inte är så gammal. (Som om ledtrådarna "varit gift i 20 år" och "identifierar mig med Sergej Makarov" inte skulle vara tillräckligt)

Linda har tagit sig igenom tre år av gymnasieplugg, varav två och ett halvt år i ett mörker som få kan förstå. För mig är det en obegriplig prestation och den där majdagen blir naturligtvis årets bästa dag, och jag kommer att vara den stoltaste, och mest gråtmilda, pappan i hela världen. Ni får jättegärna gratulera henne i kommentarsfältet!

Grattis Linda till en otrolig prestation, jag tog de finaste bilderna jag kunde hitta.9 kommentarer:

Lennart Pettersson sa...

Jamen, allt det där låter ju bra. Din dotter är ju hur snygg som helst och i maj är ju allt tillåtet. Att Wayne inte gett mig en vink om festen, är ju mindre kul. Att jag har 23 spänn i plånboken gör ju inte saken bättre. Slantarna kan man ju sätta in men då blir jag utan korv och bröd. Varmed jag svälter en lång tid och tynar bort och då kan prostatafonden leta efter en piggare givare. Så är det...

Fasching sa...

Lennart: Svälta ska man aldrig göra, så jag förstår dig. Ej heller bör man lita på Wayne Nilsson, men det visste du antagligen redan. Men du har gått in och gillat sidan va?

Fasching sa...

Lennart: Svälta ska man aldrig göra, så jag förstår dig. Ej heller bör man lita på Wayne Nilsson, men det visste du antagligen redan. Men du har gått in och gillat sidan va?

Valterego sa...

Jag har sagt det förr, men hela familjen W känns som en inspiration nr det kommer till att hantera vardagen. Vi har sedan några månader tillbaka fått en sjukdomsdiagnos av det tyngre slaget i den inre kretsen, och när det knns tungt är du en av de jag tänker på. Gratulera dottern så mycket så hoppas jag vi ses över en pokergiv hos mig i juli! //Erik

Cia sa...

Starkt jobbat Linda!! Hoppas du får en härlig studentdag. :-)

Anonym sa...

Heja Linda!
Ser fram mot fotboll på Heden.

/CK

Maria sa...

Heja Linda! Bra Jobbat! Se till att far din lagar eller bjuder på en hejdundrande student buffe!

Och även om jag aldrig kommer att förstå. Så har jag stått där på kanten och tittat ner, svajat lite och sedan tagit mig tillbaka till säkerheten en bit bort från avgrunden och bara den känslan är fruktasvärd, tänker så på er då.

Malin sa...

Heja Linda! Kram från gamla fotbollstränaren Malin

Kajsa sa...

Grattis Linda, grymt gjort! Min lille son :) gör samma sak fast dagen efter i Åva, ni kan vara grymma i hop!

/Kajsa