26 januari, 2012

Några bilder från Årets Kock

Precis som jag hade hoppats så vann Klas Lindberg Årets Kock 2012. Trots att han bara hade 13 köttbitar och 14 tallrikar samt att såsen tydligen "spruckit" precis före serveringen så gick det vägen ändå. Nu vet ju både ni och jag att det var det rökta märgsmöret som gjorde det. Han hade kunnat servera bara smöret och ändå vunnit.

Och så här härligt twittrade han sent på kvällen när han spejade ut över Stadshuset och troligtvis försökte begripa vad han ställt till med.


Vilken känsla det där måste varit.

Så här ser han för övrigt ut när han röker smör, eller nåt.Själv gick jag mest runt och försökte äta mig mätt på de små smakproven som delades ut i montrarna. Jag började med glass, för serverar man glass med smak av brynt smör så får man garanterat ett besök av mig. Faktum är att det till och med kan vara ganska svårt att bli av med mig så länge det finns glass kvar i montern.Det fortsatte sedan ännu bättre med en kopp Faux Pho i Scans monter. Faux Pho som jag komiskt nog skrev ett inlägg om för bara någon vecka sedan, vilket gjorde att jag kunde känna mig både mallig och trendig hela dagen.Stärkt av denna framgång frågade jag de här båda herrarna i juryn om de var intresserade av att öppna en kedja med Faux Pho restauranger tillsammans med mig, men då såg de ut så här.Jag tycker att man ser rätt tydligt vad de tänker, eller hur? Att de tycker det var en briljant idé, men att de tänker starta en sån där utan mig. Blåsa mig liksom, visst? Men då jävlar blir det hårda tag. Stefano borde jag kunna brotta ned med lite vilja och jävlar anamma, problemet blir ju Mathias. Han måste jag ju skjuta med bedövningspil innan jag vågar ge mig på honom. Men jag har ju ingen bedövningspil.

Får fundera på det under helgen.

Slutligen vill jag tacka för en award jag fick av Bina. Det fanns en massa regler kring det där men det är jag för korkad för att begripa, men ett tack ska du ha!

Och så har jag fått en kommentar från Elin. Det var kul! Hon räddade faktiskt den här bloggen en gång.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Elin, tack!
Utan din inblandning hade cybervärlden varit lite tråkigare.

//Åsa

Kajsa sa...

När får jag se dig tävla i kockprogrammet som går på TV, du skulle utan tvekan sopa spisen med alla andra. Brynt smör har jag nog aldrig testat, får försöka. Ha en bra dag och tur att bloggen blev räddad.
/Kajsa

Fasching sa...

Kajsa: Aldrig antagligen. Skräcken att göra bort sig i TV är på tok för stor...