18 november, 2011

A star is born



Igår inledde jag min prao på en restaurang i stan. Och nu ska jag ägna hela helgen åt att ångra att jag inte valde den yrkesbanan redan från början. Fan i helvete och satan, jag skulle blivit kock. Eller sommelier. Eller precis vad som helst med anknytning till ett restaurangkök. Jag kunde knappt somna i natt, för confiterade grissidor, tryffelskum och parmesankrämer flimrade förbi så fort jag slöt ögonen.

Precis allting var fascinerande. Maten givetvis, men också processen i köket, logistiken, alla förberedelser, och inte minst sekunddramat när fyra olika, högst avancerade, varmrätter måste bli klara exakt samtidigt. Inte som hemma direkt, när man står med en nystekt ryggbiff och inser att det är 14 minuter kvar på risotton.

Jag kommer att praoa på den där restaurangen resten av mitt liv, vare sig de vill eller inte. Det kommer att krävas ett besöksförbud utfärdat av domstol för att jag ska hålla mig borta.

10 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Lycka till!
Är du på prao, första helgen i december då, så kan du ju få tillaga middagen till mig och mina flickor :)

kapten Haddock sa...

När jag ägnar tid åt att ångra att jag inte kört hoj sen blöjåldern så tänker jag att jag har kvar mitt stora intresse och kommer att ha det tills jag sitter på ålderdomshem, när dom som började köra hoj i blöjåldern slutat pga att det blivit för mycket och för länge. Dom har tröttnat! Du har fått ett nytt liv mitt i livet, det skulle du kanske inte annars. Är du med?

PJHiller sa...

Det är aldrig för sent! Jag bytte jobb från systemutvecklare till kock på heltid för knappt ett år sen (efter drygt tre års extraknäckande som kock). Jag är 47 år... Lycka till med PRAO:andet!

Melker sa...

Stiligt!! :-)

Anonym sa...

Grymt kul! Väldigt glad för din skull! Bättre nu än aldrig.
Säger hon i Bryssel

Anonym sa...

Så jäkla kul det låter! Vilken grej! Ha det så kul och lycka till! /Gina

XXX sa...

Man kan bara le åt ett sånt inlägg, le och torka lite tårar.

Fasching sa...

Pillargontanten: Absolut. Jag kan rekommendera de ugnsbakade cocktailtomaterna för de har jag skalat.

Haddock: Sant! Bra tänkt där, det känns fan som ett nytt litet liv!

PJHiller: Det där var skönt att höra! Ska göra mitt bästa för att göra en "PJHiller" och sadla om!

Melker: Håller helt med. Ytterst stiligt!

Bryssel: Väldigt sent, men är nöjd med att det inte blev aldrig.

Gina: Tack!

DHT: Kram på dig!

Red Scream sa...

Stencoolt! Lycka till! :-)

Ingelas blogg sa...

Stort lycka till, Martin!

Kram från Tallinn