09 november, 2011

Få se nu

Var var vi någonstans? Restaurang B.A.R hade vi avhandlat va, och det där med mustascher också. Karibienkryssningen ser också ut att lösa sig, informationsmässigt i alla fall. Fick igår ett tjockt kuvert med massor av info från snälla bekantas bekanta, så nu vet vi åtminstone hur det funkar. Nästa delprojekt blir att ta reda på hur vi ska betala för resan, eller rättare sagt med vad.

Helgen tillbringade jag på Gotland, den största delen av tiden på den där pallen ni ser till vänster i skåpbilen. Där ska tydligen de som inte kör Gotland Grand National sitta när motorcyklar och malliga förare ska transporteras.Som mekaniker stod jag kanske inte för några avgörande insatser eftersom jag omgående gick vilse i skogen och aldrig hittade till den där depån. Men det gick bra ändå och polarna vinkade till och med till mig i starten, och då kändes det ju lite bättre.Under festligheterna på kvällen blev jag dessutom uppgraderad till stallchef för mina insatser under helgen, och det är ju inte fy skam. Nu påverkar det kanske inte själva placeringen i skåpbilen, och jag kommer antagligen att få sova på den hårdaste madrassen även nästa år, men vad gör man inte för en tjusig titel?

Jag kom också fram till att man borde tillbringa mer av sin tid på Gotland, trevlig ö det där.

Denna vecka går ut på att försöka hålla humöret uppe vilket inte är så lätt, Alla Helgons är ju ingen mysig helg längre, men en lunch med Ulrika Good igår hjälpte definitivt till, och helgen som kommer är fullknökad med andra trevligheter så det ska nog gå bra.

Det riktigt stora glädjeämnet i helgen var annars att det blev klart med mitt lilla extraknäck, så nästa torsdag börjar jag i restaurangbranschen! En kväll i veckan ska jag praktisera i ett restaurangkök, ett riktigt restaurangkök med riktiga gäster på en mycket välmeriterad krog i Stockholm. Jag kommer inte att berätta vilken krog det gäller eftersom jag misstänker att de inte vill gå ut med att deras senaste tillskott i köket är en 48-årig gymnasieingenjör.

Åtminstone inte än. Men om det blir som jag tror är det ni bevittnar just nu något som kommer att förändra krogscenen i Stockholm för all framtid.

Eller åtminstone mitt lilla liv.

Until then, ha det gott.

10 kommentarer:

Kapten Haddock sa...

Cooowlt! Ja, inte insatsen som mekaniker respektive stallchef då, det där med att lära grisar flyga har liksom aldrig fungerat förut. Utan jag menar förstås det där med praktiseringen!!! Du MÅSTE avslöja vilken krog, vi kommer och gapflabbar, eller jag menar, äter!

Ulrik sa...

Jag tar en Whopper meal, tack.
/Ulrik

Den hemska tvillingen sa...

Nä, nu kan jag inte vara "vass och syrlig" som någon uttryckte saken...Kpt Haddock får ta hand om det!

SÅÅÅ förbålt roligt vännen! Och skit samma om det inte förändrar krogvärlden så länge det förändrar ditt liv.
Blir rent av lite tårögd här i Sundsvall.

Fasching sa...

Haddock: Det har ni inte råd med, men tack ändå.

Ulrik: Hahaha! Pommes frites eller en fruktpåse?

DHT: Tack! Håll utkik efter Faschings Fantastiska Finkrog som öppnar i Sundsvall inom kort.

Sjömannen sa...

Frågorna hopar sig. Vilken restaurang kan tänkas ha sådant tveksamt omdöme? Skall tortera dig med sliders och hängmörat kött tills du berättar. Bara du kommer hit.

Mikkemannen sa...

Jag blir i alla fall sugen på att smaka på resultatet och jag är säker på att du kommer att göra succé!

Anonym sa...

Coolt med praktikplatsen! Lycka till!
Hon i Bryssel

Raggoparden sa...

Gissar..brynt smör skall bli huvudattraktionen?

Fasching sa...

Sjömannen: Jag kommer att stå emot så länge jag kan! Säkert flera minuter.

Mikkemannen: Det återstår nog att se, men jag ska göra mitt allra bästa!

Bryssel: Tack!! Jag har mailat coola bilder till dig men har antagligen fel mailadress. Eller har du fått dom?

Raggoparden: Jag ska försöka lobba in den på menyn, helt klart.

Anonym sa...

Det är ju ganska långt till Bryssel, kanske därför jag inte fått några coola bilder... Ska skicka några bilder till dig på det vackraste du någonsin sett :-)
Hälsar vi i Bryssel