29 november, 2011

Men va fan

Minns ni att jag bad om tips på bra restauranger i Göteborg här på bloggen för ett tag sedan? Nej, men det gjorde jag i alla fall och fick hur många tips som helst. Ett handlade om Hello Monkey på Magasingatan, och efter att ha kollat upp deras hemsida så har jag velat gå dit varenda gång jag varit i Göteborg. Då när jag bad om tipsen trodde jag att jag skulle jobba där ett par dagar i veckan och så blev det kanske inte, men jag har säkert övernattat i Göteborg ett tiotal gånger sedan dess.

Samtliga övernattningar har av någon underlig anledning alltid varit natten mellan måndag och tisdag vilket egentligen inte spelar någon större roll, Göteborg är ju lika trevligt oavsett veckodag. Det lilla problemet är bara att Hello Monkey har stängt just på måndagskvällar. Så på tio försök har jag lyckats besöka restaurangen noll gånger, så även denna vecka. I vanlig ordning var mina möten inplanerade till måndag och tisdag och jag lyckades alltså för elfte gången på raken missa att äta på Hello Monkey.

För varje missat besök har förväntningarna på den där stackars restaurangen ökat och vid det här laget är Hello Monkey i mitt huvud världens i särklass bästa restaurang, överöst av Michelinstjärnor och gulddrakar. Jag måste äta där innan jag blir galen.

Så för att trösta mig lite igår bestämde jag mig istället för att gå och se Frölunda spöa skiten ur Färjestad, vilket definitivt skulle fått mig på bättre humör. Men helt i linje med min vanliga tur så visade det sig naturligtvis bli Frölundas sämsta match sedan föreningen bildades. Frölunda har (typ) vunnit samtliga hemmamatcher sedan seriestarten i år, Färjestad har öppnat säsongen på ett historiskt rekorduselt sätt. Så gissa hur det gick när jag satt där.

Ont i ryggen fick jag också.

Så nu är jag sur. Sådär äkta skitsur som bara en femåring kan bli. Eller en medelålders man med kroniskt motflyt.

Men se det går över redan imorgon! För då ska jag stå i vägen i köket på Divino igen! Härliga tider! Så nu skyndar jag mig att sova så den här dagen försvinner och blir onsdag istället.

8 kommentarer:

Mr Elway sa...

Skit allting. Men du måste prova Linnea art restaurant!!

Fasching sa...

Elway: Tack! Och är den öppen på måndagar lär jag väl hinna äta där ett par tre gånger innan Hello Monkey liksom.

Kajsa sa...

Du ska nog inte vara i GBG, testa Gävle och heja på Brynäs, ett lag att lita på :). Lycka till på jobbet /Kajsa

Fasching sa...

Kajsa: Haha, antagligen en rätt bra idé. Men jag ger Göteborg ett år till. Men bara ett.

Cyanea C sa...

Hade kanske inte riktigt lika höga förväntningar som du när det kom till Hello Monkey, men var där på middag med goda vänner i våras.
Maten var god, men absolut inte den bästa restaurangen i Göteborg! Var mindre imponerad av personalen och deras attityd..

Så för all del, testa Hello Monkey! Kan bara hoppas de har en bättre kväll då du är där. Men det finns plenty av bra ställen i Göteborg som slår det där, bla Linnea som jag såg ngn tipsat om.

Ser fram emot din recension av den dock!

Fasching sa...

Cyanea: Fan, men jag bara måste ju gå dit ändå. Är det dåligt så får det vara dåligt, och Linnea låter som en bra backup. Kom jättegärna med fler tips om bra ställen i gbg,
helst med måndagsöppet...

Cyanea C sa...

Linnea scorade full pott!

http://www.gp.se/matdryck/krog/lyx/1.794147-linnea-art-restaurant

Andra tips är ju naturligtvis Mannerströms klassiker "Kometen"
http://www.restaurangkometen.se/?pageName=start (hemsidan är inte mkt att skryta om dock..)

Eller min absolut bästa restaurang-upplevelse hittills: - "Basement"
http://www.restbasement.com/

Nu så! Får du pila iväg till Göteborg och agera matkritiker;)

Fasching sa...

Cyanea C: Tack! Återkommer med ev rescensioner!