24 november, 2011

Dagens lunch

Imorgon serveras det lammrostbiff med caponata på din nya favoritrestaurang Enoteca. Som är Divinos bakficka. Divino där jag jobbar alltså, det kanske jag har nämnt?

Lammet såg ut så här igår innan det åkte in i kylen för 48 timmars marinering.Och det är alltså JAG som har gjort allt det där! Så gå dit och ät lunch imorgon och hälsa från mig. Serveringspersonalen kommer inte ha en aning om vem du pratar om, men ändå. Caponata är för övrigt en Siciliansk grönsaksröra baserad på aubergine. Men det där vet serveringspersonalen redan så det kan du inte glänsa med, åtminstone inte där.

Utöver lammet fick jag även förtroendet att skala jordärtskockorna till kvällens á la carte OCH avsmakningsmeny. Det blev många jordärtskockor det och idag är jag lam i min vänstra hand. Men det var det värt, för jordärtskockor är bland det bästa som finns och de ska behandlas med den respekt de förtjänar.

Slutligen fick jag också markera på den varma stationen. Och vad markera är för något orkar jag inte gå igenom för det är för komplicerat att förklara för dom som inte jobbar i restaurangbranschen, som jag gör.

Och vet ni förresten vad det här är?Det är ett 63 graders-ägg liggandes på en klick jordärtkockspuré, ackompanjerad av skivad tryffel, rostad jordärtskocka och tryffelskum. Inom kort garneras den med örter jag inte kan stava till och bärs sedan ut till den gäst som haft den uppenbart goda smaken att beställa detta mästerverk. Ett sånt där ägg ska jag försöka göra hemma i helgen, minus tryffeln för det får jag inte köpa för min fru.

Helgen ägnas annars åt årets traditionella julölsprovning. Som ni har väntat på den! Tolv sorter ska specialgranskas och resultatet dyker upp i din feed under nästa vecka. Tips: Brewdog vinner.

12 kommentarer:

Catharina sa...

Lyxigaste extraknäcket nånsin! De behöver inte en till? Jag marinerar gärna lamm dagen lång.

Suzan sa...

yum yum!

Fasching sa...

Catharina: Sorry, lammstationen är upptagen ett par år framöver.

Suzan: Precis.

Den hemska tvillingen sa...

Men ge dig nu...det finns annat i livet än mat you know.
Men du har verkligen avancerat raskt, jag trodde du skulle få hållas där mellan kök och serveringen och städa apoteken hela dagarna. Och om du inte vet vad apoteken är kan du fråga serveringspersonalen.

Anonym sa...

DHT
Håller med
Farfar

Fasching sa...

DHT och Farfar: Det var länge sedan jag slutade lyssna på gamla västgötar.

Anonym sa...

Det borde du
Farfar

Den hemska tvillingen sa...

Lyssna på gamla västgötar alltså!
Och städa apotek. Har du tagit reda på vad det kan vara? Lika viktig kunskap som den om di kornblå slössena!

Fasching sa...

DHT: Jajemen, jag markerade örterna i luckans apotek i fredags!

Den hemska tvillingen sa...

Jag fattar vad du gjorde när du markerade örter men du har uppenbarligen inte en susning om vad ett apotek är ii restaurangbranschen.

Fasching sa...

DHT: Johodu. Jag klippte örterna med saxen från luckans apotek, och la dom på silverfatet tillhörande kökschefens apotek. Tryffel och tryffelhyvel ingick också i nämnda apotek. Så, nu har jag nämt "apotek" tre ggr, alltså vet jag vad det är.

Anonym sa...

Brewdog ar basta olen! Jag har tur som bor i Aberdeen dar vardens forsta Brewdog bar finns ;)

Funderar starkt pa att handla aksjer till maken fran deras equity for punks scheme i julklapp

Linn