Trots att min mansförkylning ÄNNU INTE GÅTT ÖVER så besökte jag gourmettemplet Operakällaren i helgen.
Jag har varit på många lyxrestauranger i Stockholm. Eller ja, ganska många. Eller nej, men några i alla fall. Fem stycken tror jag. Och sedan tjugohundranånting har Grands Franska, numera Mathias Dahlgrens Matsal, varit nummer ett strax före Frantzén-Lindeberg.
Men inte längre, för nu ligger nämligen Operakällaren etta på min högst personliga lista över de bästa restaurangerna i Stockholm. Tvärtemot vad dårarna på Guide Michelin anser. Och då åt jag inte ens avsmakningsmenyn med jätteultravinpaketet till, utan den lite mindre "festmåltid för två" som min frus vänner hade den ytterst goda smaken att ge henne i födelsedagspresent. Min fru har förresten också väldigt god smak eftersom hon valde just mig som kavaljer för kvällen. Vill vara väldigt tydlig med det.
Nu visade sig festmåltiden vara rätt omfattande den med, kolla in den här kavalkaden! (Ber om ursäkt för den dåliga bildkvaliteten. Jag fick inte använda blixt för min fru eftersom det är töntigt att fota mat.)
Ankleverbollar med svartvinbärsreduktion.
Fasanconsommé.
Svampsoppa med confiterad potatis, stekt svamp, tryffelpärlor och lökringar.
Kalix löjrom med gubbröra och kavring, blomkålskräm, brynt smör(!), vinägrett med citron samt dillchips.
Fänkålsstekt grissida med svampkorv, broccolikräm, calvadosemulsion och ingefärs-äppelssky.
Ostvagnen. Jag tog en av varje.
Avécvagnen. Hade jag haft råd hade jag tagit en av varje.
Banana Split á la Operakällaren.
Godis. Jag tog två av varje.
Bästa restaurangen so far alltså. Men kanske bara till på lördag, för då ska jag äta på Esperanto. Ännu en present min fru fick när hon fyllde år, och ännu en gång valde hon mig som sällskap. Bra fru det där.
Men gourmethelgen var inte över med besöket på Operakällaren. I söndags fick jag en hemlagad trerätters av döttrarna i Fars dags present! Tipp topp det med, kolla:
Röra på gravad och rökt lax, Creme Fraiche och rödlök.
Hängmörad ryggbiff med rödvinssås, äppelsallad och kantarellrisotto.
Pannacotta på vit choklad och hallon.
Alla i min familj, utom möjligen jag själv, ligger således ruggigt bra till ett tag framöver.
🤎🧸🍂
3 år sedan
9 kommentarer:
Meeeeeeeen! Borde vara förbjudet att lägga upp så goda bilder framåt kvällskvisten när man börjar bli lite sugen.
Grattis till dig som fått äta så mycket smarr! :)
Äter du falukorv och makaroner oxå...? ;-)
Magds: Jo tack, jag är grymt bortskämd förnärvarande!
Susanne: Haha, ja. Komiskt nog åt jag faktiskt det till middag ikväll.
Du bara gottar dig!
Men jag tycker att det är dig väl unt. Och hela din familj också.
Själv späker jag mig i spåret och jag syns knappt längre så jävla mager och tärd är jag (ljuger bara lite, lite, lite). Och fnyser föraktfullt åt mattermer såsom "Fänkålsstekt grissida med svampkorv, broccolikräm, calvadosemulsion och ingefärsäppelsky."
Snäppet fånigare än att fota mat är att DÖPA livsmedel till sånt som svampkorv och calvadosemulsion. Så utomordentligt fånigt!
Malde: Tack!
DHT: Det är lugnt, såna där tillstånd brukar gå över. Håll ut bara.
Nämen bilderna utan blixt är det bra mycket mer stämning i. Fortsätt så, med eller utan fru.
Och dieten/träningen går bra? Ser sjukt gott ut, allt utom anklevern ;-). Vilken jäkla bra fru du har. /Gina
Anonym: Ok! Och jag tror jag väljer "med fru" ett tag till.
Gina: Visst fan, träning! Tar det nästa vecka. Och ja, hon är rätt bra emellanåt.
Skicka en kommentar