01 september, 2011

Post Hoc, Ergo Propter Hoc

Jaha, men hitta på en bättre rubrik själva då, så får ni se hur lätt det är.

Jag trodde man skulle bli smart av att titta på The West Wing, men överkonsumtion har nu lett till att mitt annars så blixtrande intellekt slipats ned så kraftigt att mitt huvud numera är helt platt. Vilket definitivt haft en menlig inverkan på mitt bloggande. Och förmågan att bära upp en keps på ett vettigt sätt.

Och inte har det hänt speciellt mycket den senaste tiden heller. Det mest noterbara är väl att jag betalade momsen för någon vecka sedan, hade två tomtar från internet på middag samt att augusti tog slut. Så spännande har jag haft det.

Men i september händer det grejer! Kräftskiva på lördag och ett sjuhelvetes party nästa fredag! Som dessutom följs upp med det fjärde sammanträdet i whiskyklubben dagen efter. Hårda papper, men det är bara att bita ihop tänderna i byxfickan och i lätt framåtlutad stil springa rakt in i kaklet med plattskallen före.

Sedan är det oktober och då fyller jag år! 67 år blir jag, om man tar i beaktande hur pigg jag känt mig den senaste tiden, 77 om man även räknar in prestationerna på gymmet. Betydligt yngre kommer jag däremot att vara under perioden 22-24 oktober då jag i celebert sällskap befinner mig i Bologna för att äta riktig mat och se Bologna-Lazio på Stadio Renato Dall'Ara. Ja, och sen är det väl höst antar jag, det brukar det ju vara vid den tiden på året.

Vintern rasar sedan under några jobbiga månader, men förhoppningsvis kan vi tillbringa åtminstone två veckor av den tiden på något varmare ställe. Typ Florida. Hur vi nu ska ha råd med det, för 2012 tänkte vi gifta om oss i Las Vegas igen och det är minsann lika jobbigt för ekonomin som det är ansträngande för psyket när man ska säga "I do" och ändå låta trovärdig.

2015 lämnar vi Täby och flyttar in till stan, 2028 går jag i pension, åtta år senare flyttar vi ned till Toscana, och någonstans kring år 2048 tänker jag, iförd röd näsa och klädsam övervikt, lägga av för gott för någon måtta får det ju faktiskt vara.

Sounds like a plan.

Och på väg dit tänker jag tillbringa så mycket tid jag någonsin kan med min familj och mina vänner, som alla är synnerligen älskvärda personer. För jag har bestämt att det är det som livet går ut på, och inget annat.

7 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Tror att du kommit nåt stort på spåren i din teroi om det viktiga i livet så plattskalle du är!

Ulrik sa...

Singapore är ett varmare ställe.....
Det finns både gästrum och brunch med gåslever-kock och skumpa.

Utvandrarmorsan sa...

Tallinn är inte så rackarns varmt. Men ganska trevligt.

När kommer ni?

Fasching sa...

DHT: Eller hur? Den må vara platt, men den fungerar understundom rätt bra faktiskt.

Ulrik: Och Barolo va? Ni ligger definitivt bra till.

Utvandrarmorsan: Vi kommer inte över jul och nyår, det är då helt säkert. Men en liten tur i höst kanske?

Utvandrarmorsan sa...

Jaaaaa!
Hitta en helg som passar frugan.
Så kollar vi oxå.

Eva Tillas sa...

Håller med om att familj och vänner är det som livet går ut på. Tråkigt bara att så fort man umgåtts med sina vänner så är man bakis dan efter, främst på söndagar. Är det värt det eller har man problem då ?
Bättre då att umgås med sin familj, brukar vara lite lugnare. Fast det är klart, det är ju rätt bra fart i morsan förstås, eller hur ?
Förresten, är du lika bra på att plocka svamp som din far ?
Hoppas ni får en fin höst.

Fasching sa...

Eva: Ja, det är ett elände det där med dagen efter, men festar man med riktiga vänner är det nog fan värt det ändå. Och nej, jag slår inte farsan i svampplockning. Jag slår nog ingen i den sporten, jag är totalt svampblind. Och mycket lat.

Hälsa morsan (och farsan)!