Inte nog med att det är fredag kväll, det finns en massa andra bra grejer i mitt liv just nu. Här är hela listan:
Minnena från Festen
Det kommer nog att vara det bästa varenda dag i flera år framåt.
Att jag hittat frugans Cheetos-gömma.
Var gömmer man en kubikmeter Cheetos-påsar man fått speciallevererat från USA? Den frågan har troligtvis sysselsatt min fru ända sedan det här paketet damp ned i posten för någon vecka sedan. (Thanks Jimmy!)
Jo, det visade sig att delar av skatten var gömd i den undre kökslådan vilket faktiskt var riktigt fiffigt uttänkt eftersom jag mest håller till i den övre, där risottoriset finns. Den undre innehåller nyttiga saker som bulgur, råris och annat elände som jag sällan eller aldrig behöver när jag lagar mat.
Grejen nu är att hitta resten, men eftersom jag nu lyckats lista ut hur hon har tänkt borde det inte vara något större problem. Städskåpet och utrymmen runt tvättmaskinen står därför högt upp på listan över misstänkta Cheetos-gömmor.
Hello my name is Ingrid
" A sophisticated Bergmanesque beer" från Brewdog i Skottland. En alldeles förträfflig dubbel-IPA som ni definitivt borde ha köpt innan det såldes slut för någon månad sedan. Som tur är finns det en massa andra sorter från Brewdog att njuta av och det finns således ingen anledning att hänga läpp. Och glöm för allt i världen inte att läsa produktbeskrivningen på baksidan av flaskorna, så här beskrivs tex deras Hardcore IPA:
This little bottle has a grandiloquent story to tell. 2,204 malted Maris Otter grains gave all they had to offer the world to provide the robustly delicate toffee malt canvas for the ensuing epic. 6 Hop Cones willingly sacrificed themselves in fiery cauldron that is our brew kettle to ensure your mouth is left feeling punished and puckering for more. 9,900,000,000 yeast cells frantically fermented their little hearts out as the sugars were magically turned into alcohol in the dark depths of our fermentation tanks.
Stor underhållning, och min kärlek till detta bryggeri är gränslös.
Chilimasala
Jag tillbringade stora delar av 2009 i Pakistan vilket bland annat gjorde mig beroende av deras mat. Mustiga grytor ganska lik indisk mat men inte lika mesig. Mer ruffigt och oborstat och alldeles fantastiskt bra. Nu slipper jag längta tillbaka alltför mycket eftersom jag har hittat Chilimasala, en Indisk/Pakistansk restaurang i Tensta 10 minuter från mitt kontor. Här serveras bla en Beef Jalfrezi som är mer robust än på vanliga indiska restauranger. Mer skägg på nåt vis. Så åk dit, maten är värd en omväg.
The West Wing
Efter en rejäl portion Beef Jalfrezi och några glas Hello my name is Ingrid blir man lätt sugen på att sjunka ned i soffan och äta några stulna påsar Cheetos. The West Wing är det perfekta tillbehöret till denna verksamhet. För det är faktiskt svårt att inte må bra av såna här dialoger:
Leo McGarry: The Citizen's Stamp Advisory Committee has a...
Josh Lyman: There's a Citizen's Stamp Advisory Committee?
Leo McGarry: Yes.
Josh Lyman: Made up of members of the "There But For the Grace of God Go I" club.
Leo McGarry: You wanna mock people or you wanna let me talk to Toby?
Josh Lyman: I wanna mock people.
Och sist men inte minst,
Podcasten "How Stuff Works"
Chuck Bryant and Josh Clark diskuterar viktiga ämnen som "Can you Sweat Colors?", "How Cheese Works", och "How to Land on the Government Watch List". De avhandlar ett ämne per podcast, och det finns hundratals avsnitt att ladda ned från Itunes. Väldigt roligt, väldigt allmänbildande och väldigt gratis.
Nu ska ni ha er en trevlig helg.
🤎🧸🍂
3 år sedan
2 kommentarer:
Mmmm! Paki-maten såg mumma ut! *drool* =)
Hmmm, lillen och tanten sover. Kanske skulle smyga åt de köksliga regionerna och tillreda en Dagobert-macka...
Sam: Yesterday I accidently slept with a prostitute.
Toby: Accidently? I don't understand, did you trip over something and fell?
Skicka en kommentar