29 september, 2011

Bara så ni vet

De enda av er som ligger bra till just nu är generationX och Red Scream.

Skälet till det är att dessa båda hade vett nog att kommentera mitt förra inlägg där jag, efter veckor av hårt researcharbete, så osjälviskt delade med mig av grejer som var bra. Till exempel ölen Hello Ingrid, TV-serien Vita Huset, samt var Cheetos-gömman fanns (den är numera flyttad).

Övriga läsare rafsade girigt åt sig av denna värdefulla information utan att lämna minsta spår efter sig och befinner sig nu i frysboxen. Utom möjligen Wayne Nilsson som gett mig receptet på en ny hamburgerdressing som han uppfunnit. Och Cramp-Jocke som presenterat mig för världens gulligaste hund.

Det kan säkert finnas andra läsare som gjort sig förtjänta av att slippa frysen, men eftersom jag är trött och inte orkar tänka så långt så får det vara som det är. Visst skulle man kunna argumentera för att samtliga läsare såg till att jag vann Mustaschkampen och därmed aldrig kan hamna ens i närheten av en frysbox men som sagt, jag är trött och har inte kommit på det än. Livet är bra jävla orättvist, eller hur?

Jo! SJ slipper frysen också, efter det här mailet som jag fick i förrgår:

Tack för att du har kontaktat oss.

Vi har fått din ansökan om ersättning enligt vår restidsgaranti. Vi är ledsna för att du har råkat ut för en försening 2009-05-10 och uppskattar att du har tagit dig tid att mejla/skriva till oss.

Eftersom biljetten med bokningsnummer HKS2346O0003 har köpts med priopoäng kommer vi att göra en återinsättning av 8000 poäng till ditt Prio-konto.

Vi önskar dig varmt välkommen ombord som resenär hos oss på SJ i framtiden.

Med vänlig hälsning

SJ AB


Två och ett halvt års handläggningstid kanske inte är sådär jättesnabbt, men jag gillar hedern i att göra rätt för sig oavsett tidsutdräkt.

Och jag är inte den som är den. Jag delar friskt med mig av nya tips. Halftone till exempel, en kul IPhone-app där man gör seriebilder av foton. Man kan till exempel ta ett foto på den där urgulliga hunden som Jocke hade med sig och göra den ännu gulligare, kolla:Eller så kan man skicka fräsiga kort till sin fru:Nå.

Mitt liv, som ni så uppenbart skiter rätt hårt i, har trots allt sin gilla gång. Jakten på roliga saker att göra på min, förhoppningsvis långa, resa mot döden har varit lyckad och de kommande helgerna är proppfulla med njutningar som whiskymässor, födelsedagskalas, Solvallabesök, Gotland Grand National, fotboll med Kenta, restaurang Esperanto, och en resa till Helsingborg som jag plötsligt hade tillräckligt med SJ-poäng för att genomföra.

Men helgen 18-20 november är fortfarande tom, så här får ni gärna komma med lite förslag. Nåt billigt helst.

Tränat har jag gjort också, och kan nu därför med gott samvete smälla igen datorn, sätta mig i soffan och äta lite för mycket ost.

19 kommentarer:

Mångmamma sa...

Kan så vara att jag ligger pyrt till för att hamna i frysen men bara så du vet, har jag haft fullt upp med att forsla storabarn till nya städer för studier, mindre dito fram och tillbaka mellan skola och kompisar och hem - via läxläsning och slikt.
För att inte tala om alla kloka tankar jag måste häva ur mig i krönikeform i lokalpressen, på möten eller i min egen blogg.
Fast vid närmare eftertanke skulle ett par timmar i en frys kanske kunna göra mig gott, om inte annat coola ner mig lite. :)

Anonym sa...

Hm, jag vet inte om det är billigt direkt, men den 18-20 november ska i alla fall jag tillbringa i olika biografsalonger då det är Stockholm Filmfestivals avslutande helg.

Malde sa...

Är mycket troligt att vi kommer att ha familjebakande av pepparkakor den helgen. Maken kommer att vara "plåtniklas" och sköta gräddningen av ovan nämnda kakor. Jag kommer i lagom god tid innan göra en deg som räcker till tre-fyra timmars idogt kavlande av flera bagare :-) Vill du vara med, hör av dig! Tar du med dig en burk får du ta dina pepparkakor med hem, det lovar jag.

Får jag komma ut ur frysen nu? Jag fryser om fötterna...

Fasching sa...

Ok, ni tre är förlåtna och välkomna upp i värmen igen.

Malde sa...

Tack! *Värmer fötterna* :-)

Sicily sa...

Poker blir det här den helgen. Inte garanterat billigt, men kul.
Har nog kanske haft ena foten i frysen känner jag. Skäms lite faktiskt.
Men hejade dig i mål i mustaschkampen så kanske klarade mig hyfsat ändå.

Njut av helgen oavsett vad du bokar in.

Fasching sa...

Poker! Der hade ju inte varit fel! Men i mitt fall garanterat dyrt. Trevlig helg!

Red Scream sa...

Hehe, Vita Huset är guld! Jag är på slutet av säsong sex (tror jag, den näst sista iaf?). Helg till Finland och redigering av 536 bilder på salongsberusade finnar (hur nu det är möjligt) kom ivägen... :-)

Den hemska tvillingen sa...

Alltså va!

Förbjuder dig att "förlåta" och släppa mig ur nån imaginär jävla frys för att jag mindar my own business. Hur många, exakt HUUUR många comments trillar du in på diverse, nu heeelt slumpvis valda bloggar???? Ta till exempel den förträffliga Den hemska tvillingen va, och kolla hur många Faschingkommentarer vi kan skrapa ihop där.

Jääävlar vad drinks on Daltons du plötsligt är skyldig mig!

Fasching sa...

Red Scream: Jag med! Bara en skiva kvar nu. Men sjunde säsongen har jag inte, så jag vete fan vad som händer med min fritid när sexan tar slut.

DHT: Nu dämpar vi oss lite. Den Hemska Tvillingen sa du? Ska kolla upp den om jag får tid. Den handlar inte om tomater va? Eller tanter på häst?

Anonym sa...

Thanksgivingfirande i Norrköping?
Om basketligan tillåter två timmars ledighet det datumet vill säga...

Den hemska tvillingen sa...

Jo, en intressant och varierande blogg om det mesta utom motocross. Och rätt få spår i form av kommentarer från en tjurig typ som hotar med att stoppa folk i frysen.

Magds sa...

Blir man förlåten om man smörar och ger Herr Fasching en komplimang för det det fräsiga fotot?

Fasching sa...

Magds: Smör och smicker funkar tio gånger av tio.

Gagnskullu sa...

Oj oj oj, här har livet kämpat på och jag måste erkänna att jag inte läst din blogg på ett tag. Vilken tur då att det blev idag så jag får en chans att ta mig upp ur frysen.
Du säger att det funkar att smöra, men funkar det verkligen även om det är fryst?

Jag tycker i alla fall att din fru kan vara lycklig med en så fin påminnelse om dig i bakfickan ;)

Charliesprak sa...

Haha du gör helt rätt som slänger ner mig i frysen! Läsa o bli glad av texten går bra. Men kommentera hur bra du skriver går sämre.
Till mitt försvar hävdar jag total okunskap kring ostkrokar, chilimasala, Ingridöl samt nån videosamling som jag antagligen borde känna till.
Så ev kommentar hade i din värld känts som "goddag yxskaft"! Kör på!

Livet just nu sa...

Nu trivs jag rätt bra i frysen med tanke på mina vallningar men eftersom jag lyckades få tag i det sista smörpaketet på ICA och kan tänka mig att dela med mig så...?

Annars säger jag som Tvillingen, du springer inte ner kommentarsfältet i min lilla blogghörna heller. Hmpf.

Familjen Simonsson sa...

åja, nog kan väl jag få komma in i värmen igen för jag kommenterade din West Wing mani fast i ett annat inlägg - det är förresten ditt fel att maken nästan överväger skilsmässa - är nu inne på säsong fem .. det går långsammare nu för han vill titta på nyheterna hela tiden ..

Mångmamma sa...

Tack!
Och du - ta det lugnt med norrlänningarnas hemkörda dricka.
Bara som ett vänskapligt litet tips alltså! :)