18 augusti, 2011

The West Wing

Efter ett alldeles för långt uppehåll i plöjningen av alla säsonger av Vita Huset har jag nu tvingats att se om allting från början. Därav den något sporadiska uppdateringen av denna blogg. Jag närmar mig nu slutet av säsong 2 och ska kasta mig över tredje säsongen så fort lyxsvägerskan erkänner att det är hon som lånat den, vilket hon hittills vägrat att göra.

Säsong 3 innebär också att jag kan flytta upp rumpan från soffan och tjock-tv:n i källaren till den betydligt bättre soffan och platt-tv:n i vardagsrummet eftersom de två första säsongerna införskaffades i USA och den enda regionsfria DVD:n i huset är den gasol-DVD jag ärvt av just lyxsvägerskan och som av estetiska skäl placerats längst ned i huset.

Någonstans mitt i säsong 4 slutade jag av någon anledning att titta för några år sedan, så snart börjar alltså allvaret. Tre och en halv säsong av otittade West Wing avsnitt ligger framför mig, vilket får mig att tro att hösten kan bli rätt bra trots allt.

Viktminskningen har pga detta avstannat en aning, för att inte säga reverserats, men det är det värt. Gå ned i vikt kan man ju göra någon annan gång, när omständigheterna tillåter.

(Varför jag tror att all den här informationen ovan ens skulle vara remotely intressant för er vet jag faktiskt inte. Så sluta.)

Laga mat hinner jag däremot fortfarande med. Jag har övat mig på tryffel inför Waynes och Cramps statsbesök den 27:e och det gick alldeles förträffligt. Så här såg tryffelcarbonaran ut:


Åhh!


Och tryffelrisotton:


Ahh!


Och tryffelrisotton tillsammans med en kalventrecote och bearnaisekryddsmör:


Herrejävlar!


Spelat Wordfeud har jag gjort också, och var jättestolt för att jag la ett 94 poängsord i söndags ända tills mina jobbiga Twitterkompisar upplyste mig om att 94 poäng var en jävla skitpoäng och att jag skulle återkomma när jag passerade 300 poäng per ord. Ett skitspel är vad det är. Vill man ändå slå mig i Wordfeud, vilket ärligt talat inte är den största av utmaningar, så letar man reda på "RealFasching".Jag avslutar detta infernaliskt ointressanta inlägg med en bild på hur min kaffekopp på jobbet såg ut efter semestern.En sipp av det där och du behöver aldrig mer äta pencillin i hela ditt liv.

16 kommentarer:

Markattan sa...

Du den där bilden på kalven du tillagat och placerat på en tallrik kan mycket väl vara en av de bästa bilder jag sett, ever!

Funderar på fondtapet. Är det ok att sno den?


Markattan, hungrig som en wolf....

Gagnskullu sa...

Började så smått bli hungrig efter alla dina bilder på mat.
Men så kom kaffekoppen och ordningen var återställd. Bra för min vikt med andra ord.

Ha det så gott i TV soffan!

Mr Elway sa...

Lyllo dig som har så många avsnitt kvar!!

Jag har av princip sparat sista avsnittet av The Wire enbart för att kunna ha något att se fram emot... Hjärndött? Ja, ganska.

Red Scream sa...

Fett nice med TWW! Strax före sommaren beslutade jag mig också för att se om alla säsonger, nu ikväll ska jag se de sista i säsong 4. Hm! Det har kommit saker emellan, typ Herman Wouks niohundrasidiga epos The Winds of War. Och idag kunde jag hämta ut det tusensidiga eposet War and remenberance som jag beställt - så TWW har konkurrens!

Men i nästa vecka kanske det blir säsong fem.

En stilla undran dock: ska det inte var BVS till kalventrecoten istället för ett fjunigt kryddsmör? ;-)

Familjen Simonsson sa...

Absolut den bästa serien i världen, ibland obegriplig för att man inte för står sig på det amerikanska systemet men rapp och jävligt intelligent skriven! Det är snart dags för mig att slå mig ner och börja om, hade nöjet för tre år sedan, och sedan bli idiotförklarad av min make som inte fattar storheten i serien.

Mycket nöje!

lenniken sa...

94 p har jag också fått en gång - det är jätteimponerande så det så. ska utmana dig så fort jag spelat klart ett parti jag håller på med med en fransk kusin. vet inte om man kan köra två språk å samma gång? - inte en fredagkväll i alla fall :-)

Fasching sa...

Markattan: En utmärkt idé, du har min välsignelse.

Gagnskullu: Tack

Redscream: BVS har man normalt till bröd. Men vi hade inget bröd.

Lenniken: Kom igen ba!

MrElway: Jag förstår precis hur du resonerar

Fam Simonsson: Jag har samma problem. Fast med makan då.

lenniken sa...

absolut. så fort jag kommer på hur man gör...

Ingela sa...

Snälla Martin, kom till Tallinn och hjälp mig laga mat.
I really need you!

Fasching sa...

Ingela: Fixa en hink tryffel och jag är där på några minuter.

Ingela sa...

Wordfeud är kul! Jag spelar mycket (och) gärna! Hittar inte "RealFasching" i listan, men två varianter av Fasching... Jag skickar inviter till båda, så får jag förhoppningsvis veta vilken som är du. :)
/ingela1973

Fasching sa...

Ingela: Det var givetvis jag som inte visste vad jag hette. Fasching är det, men det vet du ju vid det här laget.

Anonym sa...

Tryffelrisotton ser för dj..t läbbig ut. Då ser faktiskt kaffekoppen godare ut. Kalven verkar helt OK.
Hälsning från svampriket
Farfar

MonasUniversum sa...

Och om man inte orkar lyfta tjockröven för att se de regionsfria avsnitten, så kan man ju alltid fråga en viss bloggkompis.

Som givetvis har alla säsonger lätttillgängliga...just nu i stora dotterns sovrum.

Familjen Simonsson sa...

Eftersom du inte bloggat på länge förstår jag att du snart är inne på säsong sju .. Jag var gräsänka hela förra veckan och du kan ju gissa vad jag gjorde - knäckte säkert 4-5 avsnitt varje kväll Yippey! Rena njutningen! Nu är maken hemkommen (skit också ;-) och jag får smygtitta lite när han kvällsjobbar ... Börjar snart på säsong 3 ..

Fasching sa...

Mona: Tack, men från säsong 3 är de regionfria. Däremot saknar jag S06-07 så jag hör av mig inom kort!

Familjen S: Bra analys! Inne på slutet av fyran!