08 april, 2011

Helg i dagarna två

Frun ska givetvis ut på baluns både fredag och lördag och själv har jag inga planer alls. Utom ikväll och på lördag. Jag har bestämt mig för att lyda min tränares råd att "börja äta ordentligt nån gång, för helvete". Han sa inte riktigt så, men andemeningen var ändå rätt tydlig. Så ikväll ska jag äta Jamón Iberico, en skiva i taget tills jag somnar i soffan. Man måste unna sig lite ibland också.

Ovanstående verksamhet kommer att genomföras i min nya och moderiktiga "hemma-dress" som jag fått ärva av en kompis som antagligen blivit för tjock. En WESC-Adidas hybrid och coolare än det mesta.Lördag tillbringas hos grannarna, som fått nys om frugans planer och omgående förbarmat sig över mig och mitt miserabla singelliv. Perfekt, vi behöver dessutom planera vår gemensamma Toscana-resa i juli för 5011 gången.

Planeringen för transportsträckan april-juli börjar nu också ordna upp sig. Påsken går av stapeln i Norrköping, om basketslutspelet går som jag vill. Helgen efter det är det så äntligen dags för Korvafton 2011. Ett efterlängtat jippo som genomförs tillsammans med två obskyra yngre män från internet som jag aldrig träffat, nämligen han och en av de här. Detta kommer med stor sannolikhet att bli oförskämt trevligt.

Och en helg i maj åker Farfar och jag till Budapest och provar vin och äter... vad äter man i Ungern? Gulaschsoppa? Synnerligen trevligt även det.

Jag hoppas också hinna ner till Halmstad en sväng, för att hälsa på Svåger och Svägerska. Det är naturligtvis bara ett svepskäl för att kunna äta middag på Hea Gård, men det säger jag naturligtvis inte till dom.

Ett besök i Helsingborg blir också nödvändigt eftersom våra Barcelona-resenärer inte nöjde sig med att köpa ett par hekto av den där goda Jamón Iberico skinkan med sig hem utan slog till på ett helt grisben, med klövar och allt. 8 kilo vägde den och fick åka resväska hem. Det hade varit roligt att se minen på den där säkerhetsvakten på flygplatsen när en halv gris åkte förbi på röntgenskärmen.

Med tanke på tempot i deras skinkintag är det alltså bråttom att ta sig dit om man ska hinna få sig en bit. För framåt juni kommer det där grisbenet att se ut som om det sänkts ned i ett akvarium med pirajor.

Och ja, sedan är det ju juli och längre än så orkar min mjuka hjärna inte tänka.

Trevlig helg!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Brustna illusioner.
1. Min uppfattning om mitt ungdomliga och vitala yttre fick sig en knäck när en dam i 40-års-åldern reste sig och erbjöd mig sin plats. :-(
2. Jag tror att du kan komma över gåslever. Tokajer finns det gott om.
Farfar

Sanna Windh sa...

Håller helt med farfar - i Ungern äter man gåslever och dricker 5 puttoners Tokaj!

Den hemska tvillingen sa...

När jag någon gång får nöjet att träffa "farfar" på Gondolen kommer jag att vägra erbjuda honom min plats! Jag blev nämligen tant i dag. Nu är det officiellt! Och tanter reser sig fan inte för nån!

Kajsa sa...

Humor, din blogg genomsyrar det, underbart, och bäst är att du lyckats se till att dina tjejer ärvt en hel del. Ha en härlig helg :) /Kajsa

Fasching sa...

Tack detsamma!

Kajsa sa...

Slog mig just att jag har ett tips till. Budapest, en restaurang som heter Anonymus. Nu är det några år sen jag var där men jag vet att den låg på baksidan av ett slott. Då var där väldigt god mat och den låg just anonymt, så det var lite svårt att hitta. Ha så kul!
/Kajsa