20 april, 2011

Frukost, promenader och annat elände

Så här ligger det till: Väger jag mer än 85 kg så snarkar jag. Enligt vissa alltmer irriterade källor dessutom något alldeles outhärdligt högt och tydligt.

Väger jag 84 kg eller mindre (och har kommit ihåg att spotta ut snuset innan jag går och lägger mig) så kommer inte ett ljud över mina läppar på hela natten.

Eftersom jag är 180 cm lång kan matematiska snillen konstatera att snarkningen är direkt kopplad till när mitt BMI går från "normal" till "smällfet", dvs från 25,9 till 26,2. Jag kan alltså mycket väl vara den enda personen i världen som har någon slags BMI-varnare inbyggd i svalget.

Denna varnare har tydligen ljudit under en lite för lång period nu, och min fru har därför i veckan kopplat in en dietexpert för att helt enkelt kunna sova på nätterna framöver.

Hej då gåslever. Hej såna där fibrer.

Dietisten sitter i detta nu och analyserar mitt kostintag den senaste tiden, något jag under stor vånda varit tvungen att maila till henne. Frugan, som är av den misstänksamma sorten, kontrollerade också att jag fick med de där tårtbitarna jag olyckligtvis åt i veckan, och nu väntar jag bara på domen. Och ett schema med vad jag ska äta, hur mycket, och när. Och att jag antagligen ska motionera all övrig tid.

Vi får se hur det går, jag ska åtminstone göra ett försök, men baserat på tidigare erfarenheter kan jag redan nu lägga ut både före och efterbilder.

Före

Efter

16 kommentarer:

Markattan sa...

Det där omsorgsfullt brynta och vispade smöret tror jag är ett vinnande koncept faktiskt.
Jag gick ner 25 kg på 6 månader genom att låta bli en massa fibrer, dvs kolhydrater, och satsa på det goda, dvs fet fisk, avokado, ost och en massa annat gott som innehåller fett.

Lycka till

Markattan

Magds sa...

Tycker nog att förebilden är snäppet vassare! :)

Christina sa...

Darling. Jag har gått ner 1 kg i veckan genom att äta vidunderligt gott, 5 ggr per dag. Du kan säkert få igenom hos familjerådet en kampanj med Svarta Lådan. Eller åtminstone få samma fina rekommendation (order?) av din dietist. Så nej, livet är inte slut as u know it. Men gåslever kan du kolla efter i stjärnorna tycker jag. För det är bara helfel. Om man tänker på gåsarna ;)

Joakim sa...

Min farsa bantade en sommar när jag var barn. Han hade iaf ett slags bonussystem som var så otroligt generöst. Diskade han fick han en starköl osv.. Känner inte till detaljerna, men han led inte så mycket under den tuffa tiden.

Den borde du testa.

Anna sa...

Hahaha, du får mig att skratta högt här hemma i soffan ;) Good luck! ;)

Malde sa...

Lycka till!

Här hemma finns det en person som (illvilligt) påstår att jag snarkar. Har dock inte hört det själv, så jag tror helt enkelt inte på honom ;-)

Å andra sidan har jag inget fjuttigt BMI på 26-27... Tror jag skulle behöva bli ca 45 längre om jag ska komma ner på 26,2 ;-)

Malde sa...

45 cm längre ska det vara ;-)

PJHiller sa...

Hahahahaha! Så där har mina före/efter-bilder sett ut de senaste 10-12 årens diet/bantningsförsök.

Ulrik sa...

Om dietisten säger att du ska ha en varierad kost så vet jag bruncher där de har det, här i Singapore.

Om hon tycker du ska ha mycket fett och protein, så har de det på den brunchen också.

De har det mesta. Som en liten reminder:
Dietisten rekommenderar!

Fasching sa...

Markattan: Har du tid att vara min dietist?

Magds: Hårfint, men jag är beredd att hålla med.

Christina: Du menar att livet är värt att leva även utan gåslever? Hard to believe.

Joakim: Klok man. Jag har också långtgående planer på generösa belöningar och bonusprogram.

Anna: Tack!

Malde: Jag sa aldrig att jag hade ett BMI på 26,2, bara att jag börjar snarka då. Jag har snarkat i flera år, om man säger så.

PJHiller: Låter faktiskt sunt. Och hur lätt/kul är det att banta om man är kock?

Ulrik: Varierad kost var ordet. Ska absolut tänka på det.

Raggoparden sa...

På pricken! Fast jag har ett tillägg: BMI´ns nivå över havet!
Sambons BMI håller sej på smalnivå hela tiden, han är två meter lång och väger under hundra, men när han tränar förflyttar sej BMI:erna uppåt s.a.s. Till biceps o bröstkorg osv. När han inte tränar (som nu) så trillar de ned och hamnar i midjehöjd. Då snarkar han! Så inih-e..
Så du kanske skulle prova med att träna mer? Eller stå på händer? ;)

Articuno sa...

Jag började spela World of Warcraft och gick ner 22 kilo på ett år :)

Värt att testa, kanske?

Gökboet sa...

Du e då för go du!

Anonym sa...

Njut av god fet mat och gå ner i vikt med LCHF kost!

Kika in på kostdoktorn.se

Kram

lenniken sa...

haha du är så himla söt!

Dalkulla4ever sa...

rökt gåsleverpate går in under det magiska 5gr kolhydrater per 100 gr vara :D så kör du på LCHF, får du äta tex: smör vin grädde kött fisk ovanjordgrönsaker
mer tveksamt om några dietister vågar gå emot allt de lärt sej och rekommendera allt som "ska" vara sååå dåligt för oss ;)

lchf vera