06 juni, 2010

Åfysatan

Helgen går mot sitt slut, och det gör fan jag också. Tre dagars festligheter i rad är minst två för mycket för min sargade kropp. Energin behövs till annat än att hantera huvudvärk, det är helt klart. Dessutom är festligheter jobbiga i sig eftersom jag har så svårt att slappna av. Det känns som man befinner sig i ett parallellt universum på nåt vis. Trevligt, men ändå inte. Roligt, men ändå inte. Det mörka följer med och man vet att det finns precis runt hörnet. Fast det har blivit lite lättare att hantera det, det har det faktiskt.

Och det var nog nästan värt det ändå. I torsdags hade Malin sin studentmottagning som blev suveränt lyckad. I fredags bjöd vi hem några vänner för att försöka äta och dricka upp resterna av studentmottagningen, och igår var vi på bröllopsmiddag på Sjögräs eftersom Kapten Haddock och Sjömannen plötsligt gift sig.

Så jag har livnärt mig på tryffelsalami, serranoskinka och rökt sidfläsk i två dagar och avslutat helgen med en femrätters på Sjögräs som dessutom avslutades med en romprovning. Allt nedsköljt med mängder av vin. Ingen bra taktik eftersom följderna blir baksmälla, nedstämdhet och fetmachock. Och då försökte jag ändå köra den smala linjen på Sjögräs genom att pilla bort kalvbrässen ur nässelsoppan. För kalvbräss är ett jävla otyg det.

Alla tre tillställningar var synnerligen trevliga, men det känns nog som att jag behöver lite lugnare dagar ett tag framöver. Jag kan mycket väl bli tvungen att prova den där teorin om att "man kan ha roligt utan sprit", även om jag tycker att uttrycket "Jag kan vara full utan att ha kul" låter mycket coolare.

Nåväl, anyway, och skämt åsido.

Tack alla ni som kom och firade Malin i torsdags. Hon hade en mycket bra dag, kväll och natt. Och tack till kompisarna som försökte äta upp resterna av buffén i fredags trots att ni inte lyckades. Och tack till Haddock och Sjömannen för en ruggigt bra bröllopsmiddag.

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta in i en vägg.

16 kommentarer:

Linda sa...

Jag vet att du inte längre vill dela med dig av ditt innersta vad det gäller Linus. Jag vill bara passa på att tacka dig för all insikt om livet som du gett mig.

Jag står i en period av livet där jag tänker mycket på döden och dina inlägg har hjälpt mig massor i min utveckling. Tack!

Jag läser och förundras över hur mycket en människa egentligen klarar. Jag tycker du är en helt fantastisk människa och jag vill tacka dig för att du delat med dig av dina tankar och känslor till oss (en del) okända människor!

Kram från mig till dig!

Den hemska tvillingen sa...

Ligg där du och återhämta dig och ge fan i konceptet "vara full utan att ha kul", det är inge coolt alls över det!

Och så trevligt med bröllopsmiddag men var du tvungen att skriva om kalvbrässen???? Sån föråt jag mig på i min ungdom och blir grön i ansiktet än i dag vid tanken på det där....Så, inte bara du som mår illa (men du har åtminstone supit ihop illamåendet på egen hand), nu mår även jag tjyvtjockt! Tack för det käre vän, tack för det!

Haddock; Lycka till!
Sjömannen; Grattis! Vilken tur du har ;)

Pretamarelo! sa...

Du kan verkligen konsten av att få en att bli hungrig,tack för det för inget av det du nämnde hittar jag i våra förråd grrrrpfffff jag orkar INTE åka och handla så jag får knapra på en torr macka och muttra:/

Pretamarelo! sa...

Hehehe "jag kan bli full utan att ha kul". Antecknat här för framtida bruk:)!

Pretamarelo! sa...

Är bräss en körtel? Jag fick lov att slå upp det för mig exotiska ordet och små ryser nu i tro om att man får något som liknar en hjärna eller annat hopkrullat på tallriken.

Utan att veta så trodde jag att kalvbräss var någon slags kalvmedaljon eller annat gott. Det jag slog upp lät INTE gott. Hur smakar det?

Fasching sa...

Linda: Tack själv! Lite så är det nog, det allra innersta får jag hantera på annat sätt än att skriva om det i bloggen, för det blir för konstigt. Många av mina tidigare inlägg blev ju väldigt personliga och så mycket "inte jag" att flera kompisar faktiskt ringde och undrade om jag kanske inte borde sluta skriva helt, haha. Men så var det då, det var jag då. Nu har jag landat lite och försöker skriva om hur det känns nu och vad som händer, lite mer allmänt. Och jag blir glad när jag hör att det hjälpt dig, för det har verkligen hjälpt mig!

DHT: Varsågod! Skönt att höra att det inte bara är jag som är lite illamående idag!

Pretamarelo!: Just precis. En körtel som bara finns hos kalvar, den växer bort med tiden. Smakar väl ok, men körtlar liksom... Man ska inte äta körtlar. Det hörs ju på namnet.

Christina sa...

<3

Ewa sa...

Titta i en vägg? Verkar som du behöver blunda i stället :O)

Anonym sa...

Alkohol är lurigt. Är man inte i balans mentalt vet man aldrig vad man får för reaktioner även av små mängder...
Trots det uppskattade jag mycket att få ha dig som bordskavaljer! Tack för det!
Och hälsa frugan att hon var urläcker i sin klänning!!!

Kram från mig som är tillbaka i Bryssel

Mollamaja sa...

Skönt att läsa att det har varit lite kul i helgen, man behöver det, oberoende av vilka sorger som vilar i en. Styrka och mod, det har du, kram.

kapten Fru Sjöman Haddock sa...

Tack själv! Framförallt, stort tack för er fantastiskt fina present! Nu får man hoppas på en regnig sommar så att man kan kolla på Abbe&Hebbe, hela säsong 1 och 2 utan att skämmas! Och vinet kan vi säkert ha till... vinäger eftersom innehållet i tetrapacket gått ut 2009. Brunkål, ansjovis, Allers tidning, ja, jag kan inte räkna upp allt fint! Det slår gonorrén vi fick sist av er med hästlängder.

Men största och finaste presenten av alla era var ju förstås att ni kom.

Håller med Brysselskan om att Frugan var skitsnygg, nästan på gränsen till irriterande. ;)

Till alla: kalvbräss äter man utan att tänka. Själv kommer jag aldrig mer äta snigel. Alla som har trädgård och kunnat studera dom på livs levande håll borde hålla med mig.

@DHT: tack!! =)

Tuija sa...

Låter som om det var en helg med mycket fullt upp. Härligt, men ibland kan det vara som om luften helt går ur en. Sorg-glädje är ett ord som jag "fått" av någon, tycker det passar så bra i livet efter.

Snart sticker jag och barnen iväg på en efterlängtad semester i tre veckor! Ska bli underbart att bara få vara!

Ha en trevlig sommar om vi inte skulle höras mer innan semestern.

Tuija

Anonym sa...

Först ett stort grattis till Kapten Haddock och Sjömannen.
Sedan ett konstaterande: Du är ingen tonåring längre och pallar naturligtvis 3 kvällars festande. En hälsning från Peschici.
Farfar

Den hemska tvillingen sa...

Och farfar har förstått det här med åldrandet ;) Bra för dig att du har en så klok man i din närhet Faschin. Har du återhämtat dig än eller ligger du fortfarande och glor in i väggen?

kapten Haddock sa...

Tack farfar!

tonårsbruttan sa...

Idag satt jag i en bil och var blöt och kall av öl från flaket. Vi stod i en kö och bredvid oss brummade en röd liten bil och där satt du och din piga!! Jag blev varm och ville gå ut ur bilen stanna trafiken och krama dig. Men det kändes inte helt ok att göra kön ännu segare än vad den var. Så jag sket i det.

Sorry för klyschan men det kändes verkligen så som jag beskrev det om inte MER men ville inte våldta dig med kärlek från en främling.