18 april, 2009

Skåne grannen


Hängmörad högrev brässerad i tolv timmar. Kålrot och persiljepuré med tryffel. Surkål och ärtröra med sesamolja. Wunderful. Och vinet till är inte helt fel heller. Återkommer om det!

4 kommentarer:

mattsson sa...

Skånegrannen är ett ord.

Anonym sa...

När vi ändå är inne på mat.... nyss hemkommen från Sjögräs har jag fått en ny storfavorit. Topp 3? Definitivt topp 5 i allafall!! Mycket, mycket gott och trevligt.


...dock blir jag mörkrädd för mig själv, när jag tänker på vad jag på nåt sätt lite spontant ville säga till servitrisen.... "Det här var en av de bästa torskar jag ätit någonsin! Och då ska du veta att jag ätit många i mina dagar, min unga fröken".

Hilfe.

Hank sa...

Trevligt! Sådana grannar får man inte, de förtjänar man.

Fasching sa...

mattsson: Skånegrannen är inte ett ord. Skånegrannen är en upplevelse. En bullrig levnadsglad livskonstnär till upplevelse.

Anonym: Jag åt också torsken! Oerhört bra. Men gången innan dess åt jag "Tre variationer av gris". Ännu bättre! Och antagligen samma förutsättningar för missförstånd när man vill berömma kocken.

Hank: Så rätt, så rätt. Jag måste följdaktligen vara en utomordentlig förträfflig person, vilket helt stämmer överens med min självbild.