18 april, 2009

Poker till Low

Low vill ha pokerhänder. Men jag väljer att whina istället.

Homegame igår. Åtta mer eller mindre berusade killar innebar ca 1 hand var tionde minut... Men utdragningarna saknades inte för det.

- KK vs AJ all in pre, flop Kxx. Turn T, River Q. Tack Ulrik.

- Raisar med KT och får en syn. Flop T67. Jag bettar pott och får syn av 34 (!). 5 på turn och hej då stacken.

- Raise med A8s, blixtsyn från 3 6. Flop 3 6 8.

- Raise med AKo, en syn. Flop QQ6, (en spader). Han betar jag synar. Turn 6 (två spader). Han betar jag synar. River K (tre spader). Han bettar jag synar och han visar 7 4 spader.

Inget flyt igår således. Och ingen vidare nivå på spelet, inklusive mitt eget.

Online spelar jag mest PLO på Svenska Spel. Sjukt kul, och jag tror inte jag backat en dag hittills. Kompetensen hos Omahalirarna på Svenska Spel (low limit såklart) är komiskt usel.

Känner inte att jag kan lägga tillräcklig tid eller fokus på pokern just nu, så jag slaskar mest någon timme varannan dag, och kollar hellre på Highstakes poker säsong 5 samt Indis videor istället. Ska skärpa mig med det när firman rullat igång ordentligt.

7 kommentarer:

Ulrik sa...

Jo men när du vann den handen var jag short med 4 BB eller så. Och det var det enda "racet" jag vann under kvällen.

Och å andra sidan fick du dricka gott vin, lära dig att Paulliac är ett bra område bara efter Portugal. Och att TT är den sämsta pokerhanden ,som man förlorar mest med (fold så förlorar du mindre)

Så illa kan det väl inte varit?

Fasching sa...

Hahaha, ja han har varken koll på poker eller vin den gode Jeppe. Men han gick mest plus, och drack mest vin, så det är ju helt klart att det var vi som var losers.

Anonym sa...

Sjukt hett tips är att titta på aussie millions cashgamet. Finns för allmän visning på www.pokertube.com fantastiskt mycket action mellan PA och durr HU.

Fasching sa...

Kollade faktiskt det för ett par dagar sedan, och jag håller med om att det är väldigt rekommendabelt! PA har ju ett sjukt kortsnitt under deras HU, och trots att durrr faktiskt gör allting rätt så backar han en halv miljon dollar! Klart sevärt!

Low sa...

Bra bra mer poker!

Ser ju inte så illa ut. du får se till dina Sklansky bucks så löser det sig.

Btw ulrik vad snackar du om att TT är den sämsta handen? Möjligtvis den sämst spelade handen....

/Low

Ulrik sa...

Jag vinner mycket med TT, men på kvällen hade vi en pokerexpert som meddelade att TT var en usel hand som han förlorade mycket pengar med. När jag föreslog att han folade den istället för att förlora mindre grymtades det mest.

Förlorar man med TT men vinner med 99 - spela TT likadant.

Alla PP ska vara vinnare.

Low sa...

BRa då är vi på samma sida. Många spelar TT som JJ vilket dom spelar som QQ vilket dom spelar som KK vilket dom spelar som AA. Men 99 spelar dom som 22(=setvärde). Finns mycket i det du säger att spela den som 99 om man har problem. Tycker inte att det ärnågot större problem med TT men jag vet att jag hade ett liknande problem med AQ vs KQ vs AK där jag hade problem med AQ men vann med AK och KQ vilket förmodligenv ar ett resultat av att jag övervärderade AQ men värderade KQ korrekt. Var längesedan och sista jag kollade vann jag med Aq men kanske borde följa upp det nu när det gått ett halvår.

/Low