26 augusti, 2007

Tur eller skicklighet?

Tre snabba till! Frugan börjar tidigt imorgon och ungarnas skolor kör igång, så alla sover!

Resultatet blev 1:a, 3:a, 6:a och ytterligare $30 till rullen. Det kanske inte är världens snabbaste sätt att slå sig upp till pokermiljonär, men risken att gula är ju obefintlig och när jag har en rulle värd namnet så flyttar vi upp en nivå.

Lite svårt att bedöma hur bra man spelar i en Sng tycker jag. Står JJ mot AK (som mot slutet ofta kan betyda bubbla eller vinst) har man då spelat bra? Eller har man tur när man som shortstack ställer in på bubblan med J7 och alla lägger sig? Enda sättet är väl att ha koll på statistiken under ett par månader antar jag.

Och apropå den så ser det ut så här just nu:

Antal spelade 14

1:a 5 ggr
2:a 2 ggr
3:a 1 ggr

och utanför pengarna 6 ggr. Det borde innebära (måste fixa nåt Excelblad för det här framöver) en vinst på 143 dollar. På bara en dryg vecka! Hoppas det håller i sig, så jag kan lämna 10 dollarsträsket snart. Antalet förstaplatser är ju glädjande, men jag har svårt att se att jag konstant ska ligga på 36% förstaplatser, men som sagt inte mig emot.

2 kommentarer:

Ulrik sa...

Om JJ står mot AK är det inte tur. Det är en coinflip, och det kommer att jämna ut sig i längden.
Och att du får alla att lägga sig när du ställer in är inte heller tur. Det är snarast skicklighet, eller rätt spelat beroende på hur short du var. Eller kasst av dem att inte syna, beroende på hur short du var igen.

Tur finns inte i Poker, över tillräckligt många händer. Och kortsiktig tur, eller otur, är bara varians, och det går över.

Jag spelade 3 SNG igår (shorthanden) och kom 1a, 1a, 2a. Bara skicklighet. :-)

Fasching sa...

Du har naturligtvis rätt. Men jag vet ju hur det är, vinner jag ett gäng SNG är jag bäst i världen, för att sedan vara helt kass när jag inte kommit ITM på fem raka försök. Och det alldeles oavsett hur det gått till vid borden. Men som sagt, statistiken får väl tala sitt tydliga språk om ett par månader.