07 december, 2011

Herregud, ölprovningen!

Jag har ju glömt att berätta vem som vann julölsprovningen! Varför har ni inte sagt något?

Brewdog vann konstigt nog inte. Världens häftigaste ölbryggeri kom inte ens nära med sin "There is no Santa", vilket naturligtvis var en jätteskräll. Doft av pepparkaka och blaskig smak utan sting kommer man inte långt med hos den svårflirtade och överdrivet kräsna jury som samlades hemma hos mig för ett par veckor sedan.

För att göra en lång historia kort: Mysingen Midvinterblot från Nynäshamns Bryggeri vann. Exakt hur och varför är som vanligt lite oklart, men god var den. God var också Nils Oscars Kalasjulöl (inte att förväxla med Nils Oscars Julöl) som kom tvåa. Min favorit var St Eriks "God Jul", men den blev nedröstad till en mittenplacering av det löjliga skälet att den inte passade till julmat.

Övriga 10 sorter vet jag inte riktigt hur de placerade sig och det är ju inte så viktigt nu när ni vet vilka som var bäst. Sämst var i alla fall "Nisse" från något bryggeri som jag har förträngt namnet på. Köp inte den. Placeringarna kan med lite god vilja urskiljas på nedanstående foto. Ju längre till höger desto godare julöl.Ölprovningen avslutades med den i sammanhanget något udda verksamheten "föda kattungar". En av deltagarna blev nämligen hemkallad på småtimmarna eftersom deras katt hade fått värkar, och ingen av oss ville ju missa detta evenemang. Så framåt 2-rycket på natten föddes fem urgulliga kattungar, ivrigt påhejade av fyra berusade män. Hoppas kattmamman repar sig från den upplevelsen för jag tycker fortfarande att hon tittar lite surt på mig när jag hälsar på, och då har det ändå gått två veckor.

Om någon är intresserad av en sjukt gullig kattunge så kan ni kontakta mig så ska jag göra vad jag kan.

Så! Ut och köp rätt julöl nu!

11 kommentarer:

kapten Haddock sa...

Namnen på kattungarna är rätt givna va? Mysingen, Nils-oscar, St Erik och Nisse. Oavsett kön.

kn Haddock sa...

Kvack, jag glömd den femte stackaren! Santa, är namnet, förstås.

Anonym sa...

Fotona är inte lika bra som i förra
gången.
Farfar

Malin sa...

Håller med farfar!

Åsa C sa...

Vilken typ av öl gillar du mest? Är du mer för ale, stout eller lager?

Fasching sa...

Åsa: Ale helt klart. Allra helst IPA. Ju beskare desto bättre!

Fasching sa...

Åsa: Själv då?

Åsa C sa...

Själv gillar jag Guinness bäst ... För det är så långt från lager man kan komma. Å Lager gillar jag inte alls.

Tess sa...

Men jisses vad gulliga! Tyvärr bor jag lite för långt bort och lite för trångt för en till kissemiss!

Småländskan sa...

Jajaja, jag HAR köpt julölen du rekommenderar!
Köpt dem till sonen som fyller nästan medelålders i morroon och som är en riktig "finsmakare" vad gäller öl och whisky.
Var på centrumbolaget här hemma, fanns alla utom en sort. Körde vidare till det större bolaget och hittade det jag saknade.
Tack för tipsen!
Ha en riktigt god och härlig jul!
Ja, sen ger jag dig en kram, trots vi inte känner varandra, men jag har följt dig här en längre tid och tycker om det du skriver, mycket!

Fasching sa...

Småländskan: Tack snälla! Och sonen lär inte bli besviken, förutsatt att han har lika bra smak som jag förstå. Men det lät ju så! God Jul själv!!