29 december, 2011

Hej från akuten

Efter att ha klagat på magsmärtor i lite för många dagar tvingade frugan mig att åka in till akuten.

Nu direkt på stubben. I mellandagarna liksom.

Jag tror faktiskt att det är fler människor här än i Täby Centrum under rea-rusningen, och friska mäniskor måste definitivt tillhöra minoriteten av medborgarna i Norrort ikväll.

Provtagningarna gick ändå förvånansvärt snabbt, redan efter en timmes väntan fick jag träffa en sköterska som tog puls, temp, blodtryck och en liten skvätt var av alla mina kroppsvätskor utom en. Allting tog ungefär 90 sekunder, vilket onekligen är ett hyfsat tempo.

Att sedan få en läkare att titta på provresultaten skulle däremot ta 6-8 timmar sa hon. Och det var ju inte så snabbt. För det är någon gång imorgon bitti det.

Nu undrar ni säkert om min fru är med mig här under väntetiden. Om hon baddar min panna, viskar lugnande ord i mitt öra och lite småhysteriskt går ut i receptionen var tionde minut och berättar att jag ser blek ut?

Nej, hon skjutsade hit mig, vände direkt och ligger antagligen och käkar julpraliner i soffan vid det här laget. Funderar allvarligt på att rymma och ta en taxi hem så jag åtminstone kan få dö i min egen säng. Problemet är bara att jag fick en nål i armen, som skulle sitta kvar om jag behövde medicin.

Någon som vet hur man tar bort en sån? För den där kan man ju inte gå omkring med. Jag kan inte ladda upp bilder, men den är vit med en grön ratt på liksom. Ser ut som en halv spruta. Och är man jättesjuk när man får en sån där? Har de redan kollat upp proverna och insett att läget är akut och att operationssalen i detta nu håller på att förberedas för en komplicerad magtransplantation? Är det det som tar 6-8 timmar?

Hoppas det, så man åtminstone får lite valuta för patientavgiften på 350 spänn. Och om kirurgen läser det här så vill jag gärna ha en sån där tvättbräda om det är ok, jag har släpat runt på den här tvättstugan tillräckligt länge nu. Tack på förhand.

Men varför klaga tänker ni? Ta en kopp kaffe, köp ett wienerbröd och spela Wordfeud i några timmar? Mm, så tänkte faktiskt jag också tills jag såg en skylt vid kaffeautomaten där det stod att man vare sig fick äta eller dricka om man sökt för magont.

Härligt. Så nu sitter jag här. Och undrar om man möjligen kan skjuta upp en kaffe latte i armvecket med hjälp av den där jävla nålen.

15 kommentarer:

Björn Gunnebro sa...

Hoppas allta gick bra då!

Mångmamma sa...

Till och med en eländeskväll på sjukan kan du få till med ett leende på mina läppar.
Om du ler är jag inte så säker på - men du är roande.
God bättring, gott slut och ett riktigt gott nytt önskar jag dig.
År, alltså!

Fasching sa...

Björn: Tack! Snart kanske det dyker upp en läkare!

Mångmamma: Tack detsamma! Och nej, ler gör jag kanske inte, men va fan, det finns värre saker.

Christina sa...

Men vad GÖR du?? Hur har det gått? Vad var det? Hur mår du nu? Update pls. Eller ett sms. Nu.

Red Scream sa...

Urk! Hoppas (1) att det inte tog alltför lång tid och (2) att det inte var något allvarligt!

Lola sa...

Nämen nej Martin, om detta tycker vi inte!!!
Kryakraaam <3

Mikkemannen sa...

Hoppas att det inte är något alltför allvarligt. Skönt att du har humorn kvar i alla fall.
Jag tror att din fru åkte hem för att handikappanpassa hemmet så att du kan få bästa tänkbara omsorg när du kommer hem. Förmodligen har hon sålt sina julklappar för att köpa en massa medicin (vin och tryffel ska visst vara bra vid magåkommor).
Krya på dig!

ninnibeth sa...

Verkar vara många som "firar" mellandagarna på akuten...

Hoppas du sluppit hem nu & att du inte fick alltför mycket träsmak...

Anonym sa...

Inte konstigt att du får ont i magen när man läser vad du stoppar i dig.
Farfar

vonnaponna sa...

Jag hoppas att det gick bra och att du är hemma igen, frisk och kry. Önskar dig ett fint nytt år och tackar för hälsningen hos mig. Mitt lilla barnbarn har piggnat på sig ordentligt och det verkar som om allt går vägen med henne.

Fasching sa...

Tack alla, vad snälla ni är!

RR sa...

Stackars dig !
Och hur mår du nu ?
Det är ju snart en ny prövning !
GOTT NYTT ÅR
Barbro o Rain

Ulrik sa...

Har funderat på det där med "en skvätt av alla mina kroppsvätskor utom en".

Det som borde vara svårast att få ut av dig är svett? För det borde inte vara tårvätska?

Så hon tog prov på alla andra?

furman sa...

tänkte på....att om det var magkatarr, och du får väldigt ont.... prova då att stå på huvudet (snarare högt upp på nacken)mot en vägg med en kudde under så du inte glider ner, i ca. 30 min då brukar det onda gå över faktiskt! (Jag skojar inte)

Fasching sa...

furman: I mitt fall försvinner nog smärtan redan efter ett par minuter, eftersom jag har svimmat då. Men tack för tipset!