09 augusti, 2010

Welcome back my friends, to the show that never ends

Som Emerson, Lake & Palmer hade sagt om det varit 1974. Men det är det inte, det är kväll den 9 augusti 2010 och jag har har en del att berätta.

Världens bästa cheesecake serveras fortfarande på Venieros i New York. Det trodde ni kanske inte, men det kan jag nu slå fast efter att jag i sommar bedrivit empirisk forskning i ämnet. Nu är jag inte helt säker på vad empirisk betyder, men mitt vetenskapliga test gick ut på att jag åkte dit och åt en. Och den var precis lika underbart god som förr. Lite krämigare, lite mjällare, lite ballare än alla andra kakor där ute. Den är bäst, och den vet det.

En annan upptäckt jag gjort i sommar är att Brooklyn Brewery inte bara är ett coolt bryggeri, de gör riktigt god öl också. Kolla:


Mmmm...Ahhh...

Så Brooklyn Brewery åker upp på listan över ställen man måste hinna besöka innan man blir för gammal för att bry sig. Andra ställen på listan är för övrigt Skottland, Grötvik, och finalbordet i WSOP, även om det sistnämnda känns ganska avlägset efter pokersessionerna på Harrah's i Atlantic City där jag bland annat blev utspelad av en berusad dam i sextioårsåldern. Inget nytt där alltså, mina pokerläckor är fortfarande en utmaning för vilken BP-ingenjör som helst.

Men sommaren har faktiskt varit bra, förvånansvärt bra. Resan till USA, som Linus hade sett fram emot så mycket, och som jag gruvat mig så inför, var helt fantastisk. Varendaste dag var bra, det hade jag faktiskt inte väntat mig.

Då var det värre att komma hem, saknaden blir så tydlig när man går och skrotar hemma. Och det enda man har att se fram emot nu är mörker, regn, snö och skit.

Jag måste ha något kul att se fram emot för att må bra! En resa, en fest, vad som helst. Utan några planer blir det bara en massa grubblerier, och grubblerier är ett elände ska ni veta. Undvik det. Så istället planerar jag för höstens och vinterns resor. Malaysia och Singapore ligger bra till, men det förutsätter nästan att grabbarna på Mastercard klantar till det och dribblar bort min kreditkortsräkning från USA som de antagligen just i detta nu sitter och plitar ihop i en mörk källare någonstans. Med ett hånflin på läpparna dessutom, de jävlarna.

För att leva i nuet är inte bara svårt, det är dyrt också. Så om det inte väldigt snart flyger in en stekt sparv, fulltejpad med tusenlappar, i min mun så kommer jag att behöva jobba, och det ganska rejält.

Så jag gör det enda raka, sätter mig på uteplatsen med öppen mun och ger den där sparven en sista chans. Sen vete fan.

23 kommentarer:

Suzan sa...

Skönt att du mår lite bättre och att du har fått njuta av både mat och dryck. kram.

Markattan sa...

Åh! Välkommen hem. Empiriska studier betyder just det, kolla hur saker ligger till och dra slutsatser. Fast då får man ju hacka i sig några kakor som inte lever upp till standarden....

En tur till Seglora och Rydal är inte så kostsamt ju, kom hit vet ja!

Annars håller jag tummarna för att den där sparven kommer flygandes bums, kanske en hel flock.

Markattan

Markattan sa...

Åh! Välkommen hem. Empiriska studier betyder just det, kolla hur saker ligger till och dra slutsatser. Fast då får man ju hacka i sig några kakor som inte lever upp till standarden....

En tur till Seglora och Rydal är inte så kostsamt ju, kom hit vet ja!

Annars håller jag tummarna för att den där sparven kommer flygandes bums, kanske en hel flock.

Markattan

Susanne sa...

Hej! Välkommen tillbaka! Jag är en anonym typ som har följt din blogg ända sedan januari 2010. Jag känner inte dig och din familj men vi bor inte så långt ifrån varandra. Det som hände Linus i januari berörde och chockade mig oerhört mycket, så klart. Jag var en av alla i byn som satt med hjärtat i halsgropen denna fruktansvärda morgon innan ett namn blev känt. Våra vägar har aldrig korsats även om min dotter också är född 95 men självklart visste vi vilka ni var. Det är ju så här i byn. Jag har gråtit och läst din och dina döttrars bloggar och jag är så imponerad av ert sätt att skriva. Jag berördes så av eran sorg och den fruktansvärda tillvaro som ni ställdes inför att jag nästan höll på att klappa ihop själv. Jag har aldrig kommenterat för det kändes så privat. Fel av mig kanske. Helt fel förmodligen. Men nu måste jag ändå skriva till dig känner jag, för jag vill att du ska veta att din blogg har fört mig vidare in i den här sociala medie världen och jag har själv startat en blogg. Jag älskar att skriva och har nu äntligen hittat ett forum. Väldigt mycket tack vare dig och även Christina Stielli vars blogg jag också följer. Återigen, du skriver så otroligt bra och jag är så glad att höra att din och din familjs tillvaro ändå ser ljus ut även om jag förstår att ni har sår som aldrig läker och en sorg som blir en ständig följeslagare. Ni har råkat ut för det värsta som någonsin kan hända en människa och en familj och jag är djupt imponerad av hur ni hanterar detta. Jag följer inte så många bloggar ännu så jag är jätteglad att du är "back on track". Varma hälsningar från Susanne

Kajsa sa...

Låter som en härlig sommar! Jag som inte känner dig, eller Er, följer ju bloggen iaf. Jag skulle vilja tipsa om en underbart, rolig, helt galen bok som jag läst! Den heter "100 åringen", den är lättsam och jag skrattade. I den boken finns inga gränser för författarens fantasi. Ett litet tips så här när kvällarna fortfarande är varma och sköna. Finns på pocket, eller så finns den att låna :)..om räkningen från resan inte försvinner ;).
Tack för att du delar med dig i din blogg!

Den hemska tvillingen sa...

Ska vi dra igång en insamling???

Asch, det ordnar sig med skridskor bara det blir is som min gamla kloka far skulle sagt. Sparven kommer, på ett eller annat sätt.
Och välkommen hem igen för tjyven.
Det har varit tomt här utan dig!

Mångmamma sa...

Välkommen hem och vad skönt att ni haft det bra under sommaren.
Djupa andetag och ett bestämt mål i sikte, det kan ta en långt!
E

Magnus aka Knyttet sa...

Hoppas hösten blir fin för er allihop. Men jag tycker nog att det, mitt eget blogginlägg till trots, finns ganska mycket sommar kvar först.

Anonym sa...

Välkommen tillbaka...va härligt att resan gått bra.... kram anne

kokoo sa...

Det var tusan vad det var svårt att få min kommentar att fastna.
Ännu ett nytt försök!

VÄLKOMMEN HEM RARING!

Ulrik sa...

Eftersom jag tyckt det varit kul med besök i Singapore, kan jag rekommendera det här receptet.

Osloskånskan sa...

:-)

Ewa sa...

Välkommen tillbaka!
Blev ju lite ölsugen ju....

Red Scream sa...

Välkommen tillbaka!

Linda Brodd sa...

Suveränt inlägg Martin! Keep on going! We love your blog!

Linda

Anonym sa...

Härligt med härlig semester, min vän!
Kram
Ingela

Anonym sa...

Välkommen hem å välkommen tillbaks! Vi är många som saknat dig :) Skönt att ni haft en så bra sommar, även om öl suger. Håller med om boktipset; ska du läsa en enda bok denna månad så läs "hundraåringen" - suveränt kul!

Anonym sa...

Du är underbar i ditt sätt att skriva! Men varför är det bara kvinnor som läser och kommenterar (?!)... ;)

kramar T

Monika sa...

Kul att du är tillbaka med dina sköna inlägg och glädjande att sommaren varit snäll mot dig.

Anonym sa...

Äntligen är du hemma igen Martin!
precis som Zlatan. Kraaaaaaamar från oss alla. Moster i Gbg.

Wayne sa...

Du Fasching, jag tycker om dig.

Inte bara mamma sa...

Du skriver så skönt!

En resa i mörka hösten/vintern ska jag göra med min familj. Det är då vi behöver dem där C-vitaminerna. Så om sparven inte flyger in i munnen och levererar tusingarna får du jobba ihop dem. Det enda rätta.

LiseLotte

Anonym sa...

Kul att du är tillbaka igen... Jag bor i närheten, så om sparvarna kommer i flock, kan du väl skicka över ett par stycken....