16 augusti, 2010

En lågmäld diskussion på Gröna LundJag tog den här bilden på Gröna Lund i fredags. Tanken är att man ska sticka in huvudet i hålet där i mitten och ta ett foto. Så långt var jag och min fru helt överens, men sen gick åsikterna lite isär. Hon hävdade att det var ett hål med en trevlig kalufs ovanpå och att fotot, om jag hade stuckit in huvudet där, hade föreställt en person med galen frisyr som precis åkt Insane. Jag hävdade istället att hålet var något helt annat och om jag hade stuckit in huvudet där så skulle fotot ha föreställt en man i själva födelseögonblicket, iförd glasögon och skäggstubb.

Klicka på bilden så ser ni ju själva.

Nu hade vi vårt sexåriga gudbarn med oss så vi kunde inte diskutera frågan i detalj men jag hävdar fortfarande att jag har rätt, även om det kan verka märkligt att Gröna Lund väljer att sätta upp en skylt med en stor vagina på och dessutom uppmuntra barn att stoppa in sitt huvud i det. Men det är ju inte min sak att svara på, det får ju PR-gubbarna på Grönan förklara.

Tack för alla snälla kommentarer efter mitt semesteruppehåll förresten, det värmer mycket mer än ni tror. Signaturen T hade en fråga också:

Varför är det bara kvinnor som läser och kommenterar?

Först förstod jag inte riktigt, jag kunde ju se att minst 4 av de 22 kommentarerna var från män, men sedan funderade jag lite till. För när Wayne skrev att han tyckte om mig så blev jag nästan lite kär och eftersom jag är straight så måste han således vara kvinna. Dessutom håller Ulrik på med vinprovning och Magnus sjunger i kör, så T har nog rätt ändå, det kanske bara är kvinnor som läser min blogg! Vilket jag i så fall trivs alldeles utmärkt med.

Då återstår bara själva frågan varför. Ja, eftersom jag inte publicerat speciellt många bilder på mig själv så kan det ju inte bara bero på det faktum att jag ser ut som en ung gud. Och beror det inte på det så har jag ingen aning. Det enklaste är ju att fråga er.

Varför är ni kvinnor?

23 kommentarer:

kokoo sa...

OMG! Det är då inget fel på din fantasi och inget annat heller för den delen :D Vansinnigt rolig idé! Undrar hur många Grönan-besökare som sett den bilden och tänkt dina tankar....

Fredrik sa...

Jag är ingen kvinna:)

Pillargontanten sa...

Jag blev bara född som kvinna....
Och läser din blogg, bara för att du är du, inte pga ditt kön, eller din läggning, eller ditt utseende...

Kramen!

Sus sa...

Inte jag heller höll jag på att skriva..=0)!
Och jösses Amalia vilket stort födelsehål! Hahahaha! Roligt.

Jessica P sa...

För att vi har vagina kanske? Jag hade aldrig skrivit detta om det inte var för ditt otroligt roliga inlägg från Grönan. Måste spana in fotoväggen när vi ska dit om nån helg. Kanske kan jag få Stybbe att stoppa in huvudet så jag kan få se hur han skulle se ut med hår?

Kul att du är tillbaka på nätet!

MonasUniversum sa...

Alltså. Inte för att jag vill förringa dig...på något sätt...men jag måste nog tillstå att jag är lite mer kär i din fru än vad jag är i dig. För vad de flesta inte vet här, är att hon är sinnesjukt jävla rolig.

Men jag nöjer mig med the second best. Trots att jag är kvinna.

Anonym sa...

Guuud, så himla roligt!
Jag såg plötsligt liksom hela bilden framför mig, skäggstubb och allt i födel´seögonblicket. Haha!

Och varför jag är kvinna vet jag inte, men jag läser och kommenterar då o då, för jag gillar det du skriver!
Kram Ingela

Den hemska tvillingen sa...

Ja varför? Varför är jag kvinna? Den frågan har jag ställt mig ett antal gånger i livet, bland annat under tillfällena då mina barn gjorde den livs levande resan till livet. (Den som du påstår att Gröna Lund har som attraktion)

Jag har dock inte funnit något bra svar på den frågan men min gissning är att det beror på att jag ska förgylla tillvaron för några av världens alla män.

Kan inte tänka mig att det finns några andra svar på den frågan faktiskt. Kan du?

Susanne sa...

För att kvinnor gillar att lägga sig i och kommentera och tycka till om allting :-). Kanske.

Inte bara mamma sa...

Nu kan man inte stoppa in huvudet där längre ;) ha ha.

Jag tror att det är mer kvinnor överlag som bloggar. Därav mer kvinnor bland dina kommentarer.

LiseLotte

Sara T sa...

Ja om hålet ändå var så stor när bebben ska ut... :D

Vet inte varför jag är kvinna, det bara blev så :)

Anna L sa...

Jag är kvinna av födsel och ohejdad vana :-)
Läser din blogg för att du har läsvärda iakttagelser av livet och skriver om dem på ett bra sätt.

Linda Brodd sa...

Jag tror en del missuppfattade din fråga Martin. Du frågar inte varför vi ÄR kvinnor utan du undrar varför är vi kvinnor, det vill säga vi som kommenterar på din blog, right? Förtydligande: varför är vi kvinnor och inte män som skriver på din blogg? Har jag rätt eller undrar du helt sonika varför vi ÄR kvinnor som en del verkar ha tolkat det?

Anyway, jag kan bara svara på den frågan som jag tolkade på mitt sätt: Vi kvinnor uppskattar män som kan uttrycka sig, diskutera, analysera, framför allt kommunicera. Allt detta gör ju du i din blogg, alltid med en smula ironi mellan raderan, vare sig du är sorgsen eller glad, det är det som är så fantastiskt att läsa. Sedan jag upptäckte din blogg (tyvärr av alldeles fel anledning som du vet) så följer jag den varje dag, samt att jag läste ikapp alla inlägg från början. Har aldrig sprungit på någon skribent som matchar dig Martin, du är helt enkelt för härlig!

Stor kram från la France och hälsa min gamla kollega Ia, dvs frugan :-)

Ulrik sa...

Martin, om jag inte missminner mig så har du skrutit om dina egna kunskaper i vinprovning? Två och ett halvt betyg hos Munskänkarna? Gör det dig till diplomerad kvinna då?

I vilket fall så är jag stolt över mina kvinnliga sidor, visste bara inte att kommentera din blogg var en av dem.

Synöve sa...

Så du menar att det är barnmorskans händer som formligen sliter upp utgången??? Tur att jag fick kejsarsnitt då ...!!! ;-)
Och jag är kvinna för att min då 6-åriga son sa följande: mamma, du är ingen tant, du är en kvinna!

Kul att du är back in business!

Boa sa...

Kvinnor läser gärna vad män som kan "uttrycka" sig skriver. Du beskriver känslor så bra, och analyserar det mesta.Jag har läst din blogg länge men aldrig kommenterat. Jag finns här i det tysta.
Bilden från Grönan var bra, och jag är nog benägen att hålla med dig och inte din fru om vad den föreställer. Skulle tro att vi har "snuskig" fantasi ;o)) kramar!!!

Low sa...

Tror inte att jag är kvinna... Men jag får väl fundera på det och hålla ögonen öppna för tecknen om jag nu skall läsa din blogg.

/Low

grindsson sa...

Födelseögonblicket; sjukaste och roligaste inlägget ever. Gjorde min kväll helt enkelt:)

Anonym sa...

Haha! Du är dig lik!
Men du har väl sett vad det står under bilden... Med andra ord lyssna på frugan :-)
När kommer ni till Bryssel? Det finns massor med saker här (typ 450 ölsorter, choklad, ostar, våfflor, musslor, pommes frites mm) som väntar på att få genomgå empiriska tester. Dessutom finns vin och champagne att köpa på minsta kiosk. Jag tror det är något för dig!
/Hon i Bryssel

Bonita sa...

Ja inte är det mitt fel att jag är kvinna, det var mina föräldrar som gjorde mig.

men allvarligt - jag tror det är så enkelt att det är fler kvinnor som läser bloggar och att kvinnor i allmänhet har lättare att .. gud nu låter jag som en sån där som på ren klychrutin delar in män och kvinnor i varsitt "typiskt kvinnor/typiskt män" Men som sagt i allmänhet/generellt tror jag kvinnor tycker det är lättare, har större behov av att uttrycka tankar sympati..ja.. Säg gärna att jag har fel.. Men varför ÄR det annars så få män som kommenterar? eller är det så enkelt att man gör sig en bild av det alias som används...och tror att det är kvinnor.. att det i själva verket är fler män än vi tror?

KatInka sa...

För att vi har det hålet du såg på Gröna Lund och därmed är närmare döden än män, och därför mer upptagna av tankar på barns möjliga död än vad män är. Men nu fortsätter jag att läsa din blogg för att jag blivit intresserad av just dig, för att du är en sån ovanlig man. Eller rättare sagt en sån man jag hoppas finns inuti alla riktiga män, även om de inte formulerar sig lika bra som du. Katinka på www.farmorsbloggen.com

Fredrik (hellobrother) sa...

Underbart inlägg. Jag är man för övrigt. Lovar en längre kommentar nästa gång, och mer innehållsrik. Tack.

Anonym sa...

...jag läser väldigt få bloggar..., men när man en gång börjat läsa din så går det inte att sluta. Du kan verkligen få till det och uttrycka dig och man kommer på sig med att småle hela tiden. Du e en sån som jag skulle gilla att umgås med.....om vi nu kände varandra, men det gör vi inte!!!!!