20 juni, 2012

Eskilstuna-Göteborg-Bergamo

Eskilstuna!

I lördags var jag på Eskilstuna Ölfestival! Och provade en väldig massa öl, tex Eskilstuna Ölkulturs 'Anders dubbel-IPA' som jag för säkerhets skull provade tre gånger.

Och öl i all ära, men höjdpunkten var faktiskt när jag sprang på den här snubben.Det här är Darren, som driver bloggen BeerSweden. Det hade jag ingen aning om då, jag var mest imponerad av att han gick omkring med ett Brewdog skal till sin Iphone. Det visade sig att han jobbade med Brewdog, detta förträffliga lilla ölbryggeri, och dessutom var mannen bakom Brewdogs svenska flirt, ölen Hello my name is Ingrid. Mån om att framhålla det faktum att jag kände till ölen så började jag ur minnet recitera den briljanta presentationstexten på flaskans baksida, men då log han bara och sa "I know, I wrote that". Så jag var ju bara tvungen att fota karln.

Bra ölfestival det där, till och med Wayne Nilsson var där så missa inte det nästa år.

Göteborg!

Efter sju sorger och åtta bedrövelser lyckades jag äntligen få till det och äta på Hello Monkey. En restaurang i Göteborg som Ulrika Good tipsade mig om för evigheter sedan men som jag trots otaliga resor till Göteborg lyckats missa varenda gång. Men den som väntar på något gott!

Hello Monkey är en "asiatisk-australisk fusion" med inriktning på Dim Sum och (nyligen) Korean BBQ. Och de lyckas alldeles utmärkt. Det här var vad jag åt:


Dim sum mix. Räkdumpling, koreansk vårrulle, goyzadumpling och kycklingdumpling.

Väldigt gott, men kanske lite för snälla smaker för mig.Koreansk pannkaka fylld med långbakad grissida, ssäm jang och koriandergurka.

Grissida, denna förträffliga lilla anrättning, inlindad i en pannkaka tillsammans med ssäm jang och koriandergurka. Doppas i bönsås och är så gott så man nästan gråter en liten skvätt, om man nu är på det humöret.Crispy porkskinsallad med syltad vattenmelon och tomat- och chilivinägrett.

Gris, detta förträffliga lilla djur, denna gång i form av krispig svål på en sallad av vattenmelon. Hett och svalt, salt och sött i en alldeles utmärkt kombination.

Hello Monkey kommer att vara mitt förstaval på göteborgsresorna ett bra tag framöver. Missa alltså inte detta heller. Finns både på Linnégatan och på Magasingatan, denna förträffliga lilla gata.

Bergamo!

Här har jag inte varit än, men jag landar där på tisdag kväll och jag utgår från att det blir alldeles fantastiskt. Ingen dator, ingen mobil. Bara mat, vin, familj och vänner. Längtar något alldeles oerhört.

Jag avslutar med den finaste etiketten från Ölfestivalen. Vet inte vad det är med den där bilden, den är bara väldigt fin på något vis. Ha en trevlig sommar!

4 kommentarer:

Mia sa...

Ha nu en fantastisk semester
Kram
Mia

generationX.se sa...

Oh herre dj*vlar vad gott det ser ut! Nu gjorde du mig hungrig och jag har ändå precis käkat lunch. Ojuste! ;)

Kajsa sa...

Hoppas du/ni har en underbar sommar. Härliga bilder på all mat :)
/Kajsa

Fasching sa...

Tack, lovar att ha en bra semester!