15 juni, 2012

Dågarna. Och Sonja.

De försvinner fort, de där dågarna. Vilket innebär att det snart är semester vilken jag har för avsikt att spendera invid en sjö i Italien, sippandes på ett glas kraftigt rött vin från Venetien följt av en grappa, helst ekfatslagrad.

Vin och grappa i rikliga mängder blev det också när jag slog till och genomförde min vinkällartömningsprovning på Restaurang DOC i helgen. Med mig hade jag, utöver mina viner, också ett gäng synnerligen goda vänner och vi hade så trevligt att jag glömde fota tillställningen. Dagen efter (jösses vilken dagen-efter det var) hittade jag endast två bilder:Den här blev rätt bra faktiskt. Det är en flaska Moulin Touchais från 1969, sett uppifrån.

Den andra bilden blev betydligt sämre:Har ingen aning om vad det där ska föreställa. Men trevligt var det, riktigt trevligt.

Kvällen efter, svårt vinförgiftad, gick jag på whiskyklubben Paddys kvartalsvisa sammanträde. Med bara hälften rätt på provningen tvingades jag till slut att inse att min makalösa start på de här provningarna, två raka fullpottare, inte berodde på min unika whiskykompetens utan på rent flyt. Men jag överlever det med, speciellt som jag dagen efter (och vilken jävla dagen-efter DET var då!) hade lyckats ta ännu ett vackert kort. Kolla:Otroligt konstnärligt meta-foto. Jag fick till och med beröm av äldsta dottern som ju är värsta proffsfotografen.

Större delen av den här veckan har jag tillbringat på Twitter och sett en av mina favorittwittrare/bloggare slå igenom, inte bara i Sverige utan faktiskt i hela världen. Jag pratar om Sonja Abrahamsson, eller @hejsonja som hon vanligtvis heter på Twitter men som den här veckan har haft hand om kontot @sweden. "Visit Sweden" låter en ny person twittra som @sweden varje vecka och denna vecka är det alltså Sonja.

Så Sonja satte sig bakom datorn i Kungälv där hon bor med sina två små barn och blåste helt enkelt rent på hela twitter när hon blandade skruvad "turistinformation" med funderingar kring judar, ugnstekt livmoder och hur man bäst viker ett bröst. Ramaskri givetvis, och folk från samtliga världsdelar tävlade i att vara mest kränkta.

Exempel på harmlös men väldigt rolig tweet:Exempel på inte lika harmlös men väldigt rolig tweet:Sonja är fullständigt briljant och jag ser redan fram mot när hon sommarpratar i P1 nästa år. Hon twittrar som @sweden fram till söndag, så läs för fan ikapp!

Idag är det fredag och jag är mycket taggad för ikväll, uppspelt till och med! Vilket är lite märkligt eftersom jag ju vet att jag om några timmar kommer att vara skitförbannad på det där jävla pisslandslaget som fuckade upp mot Ukraina och pajade min fotbollssommar. Men eftersom jag lever i nuet så är jag glad och fylld av hopp just nu, och väntar med att kräva varenda jävels avgång till lite senare ikväll.

Mys nu hörrni, så ska jag berätta om en bra restaurang i Göteborg nästa vecka.

2 kommentarer:

Mr Elway sa...

Vad heter Fasching på twitter då? Restaurangtips i Gbg ser jag fram emot, hoppas det är Linnea som bog är stans bästa just nu...

Fasching sa...

På twitter heter Fasching RealFasching eftersom någon dåre hade snott Fasching före mig.