26 oktober, 2011

Fuorigioco!Minns ni den där Mustaschkampen som jag vann? Så bra, för här kommer lite bilder från Italien-resan som blev resultatet av ert engagemang de där dagarna i maj!

Resan var naturligtvis alldeles fantastisk, trots min mansförkylning, och gänget som åkte ner till Bologna i lördags var bästa tänkbara. Vi var totalt 14 pers, inklusive Kennet (Andersson liksom! VM-hjälten!!) som gjorde Bologna under två hektiska dagar, och här kommer en kort beskrivning av hur man bäst spenderar två dagar i Bologna.

Börja med att äta en gris. Bologna på fastande mage går ju inte alls, det begriper de allra flesta.När det där är klart (och det tar ett tag) så bör man ordna med idolfoton direkt, så man inte glömmer bort det och sen står därhemma som ett fån när ingen jävel tror en.


"Se hård ut nu Kennet" sa jag. Gick väl sådär.

Kennet berättade också vad hans målgest egentligen betyder. Någon som vet? Jag hade ingen aning, först att svara rätt i kommentarsfältet vinner en dosa snus.

Sedan börjar man gå. Man går och går och går och går. Gata upp och gata ned går man, för stan tar aldrig slut och sevärdheterna är många. Till sevärdheter räknas i mitt fall delikatessbutiker, enotek, barer, restauranger och caféer, och det vimlar av dom. Mat, den bästa i Europa, finns överallt och man funderar både en och två gånger på varför man i hela friden inte bosätter sig härnere.


En smörgås.


Italienskt smågodis.


Konungen av mejeriprodukter, den mäktiga Burratan.


Medicin mot mansförkylning.


Apotek.

Fotboll var vi på också, det var ju liksom själva syftet med resan. Nu blev Bologna-Lazio inte någon nagelbitare direkt, Lazio avgjorde tidigt i andra halvlek, men upplevelsen blev ju inte mindre häftig för det. Roligast var att se hur enormt stor Kennet fortfarande är därnere. Det uppstod rena tumultet när han visade sig på stadion. Och det var inte för att han kom gående med en svensk mästare i mustasch direkt.


Ja, det där är i och för sig vi som fotar, men ni fattar.

Och det här fick jag med mig hem! En lokal ost av Parmesantyp, "El Nero", en burk tryffel, en burk tryffel och parmesankompott, en flaska tryffelolja, en burk tryffel till, samt en burk kronärtkockscreme smaksatt med vit tryffel.Merparten av det där tar jag med mig till mina polare i Helsingborg i helgen, där SM i njutning ska avgöras. Tyvärr är menyn hemlig till på lördag, annars hade jag publicerat den också. Ni får helt enkelt tro mig när jag påstår att den är sagolik.

Stort tack till Alex, Björn och Kennet som planerade och höll ihop alltsammans, och ett lika stort tack till resten av gänget för två helt suveräna dagar i Bologna.

Och slutligen ett om möjligt ännu större tack till alla bidragsgivare som gjorde det här möjligt! Jag hade precis exakt hur kul som helst.

Ha en riktigt trevlig helg nu, och ät tryffel om ni får chansen.

13 kommentarer:

Ulrik sa...

Målgest från Aussie Rules.

Mikkemannen sa...

Målgesten: Domaren i australiensisk fotboll visar att det är mål.
Jag hoppas att snuset är tillverkat av Mustaschmästaren själv. Innan eventuella anklagelser om insiderbrott vill jag påpeka att jag kände till detta innan Bologna.

Fasching sa...

Tävlingen är avgjord och ingen vann. Eller ja, Ulrik vann men ville inte ha priset, så han är diskad. Och Mikkemannen är tokdiskad eftersom han var med på resan och dessutom försöker sig på en fint som ingen går på.

Mikkemannen sa...

Nåja... Vad är en bal på slottet...

Den hemska tvillingen sa...

Har slutat med nikotin så jag skiter i att tävla.
Fint att du hade det bra...det var ju ett av syftena med att pynta in en slant.
Hälsa Helsinki!

Fasching sa...

DHT: Helsinki? Geografi var inte Fröken Tvillings favvoämne i plugget va?

Den hemska tvillingen sa...

Tja...låt oss säga så här...det gick fort och det blev fel...men jag är sjuk och det är förmodligen ditt jävla virus som smittat mig. Och med tanke på hur ovisst allt är i världen så vet man ju inte var man hamnar, det kan bli Helsinki eller Helsingborg. E det så noga?
Helsingborg behöver du inte hälsa men drar du över till Helsingör så kan du heja lite från mig.
Och för övrigt tycker jag att det ägnades väldigt lite uppmärksamhet åt det faktum att jag slutat med nikotinprodukter och alldeles för mycket åt ett litet geografiskt missöde. Sa jag att jag är väldigt förkyld?
Du borde veta bättre än att trakassera sjuka människor vars enda önskan är att du ska ha det trevligt på dina resor.

Ja, detta borde väl lära dig en läxa!

Livet just nu sa...

Dra gärna en repa inom mig (i Helsingborg) och tippa av lite tryffel! Du kan få klappa Harry som tack. Och berätta gärna VAR den där goda maten ska serveras så kommer jag med Mannen under armen.

Anonym sa...

Klart att det blir tumult när det kommer TVÅ mustaschmästare. Var Kenneth mästare i något annat?
Jag noterar att du har ätit o druckit en del o varit på fotboll.
Resten då? Någon opera, teater, konstutställning, museum etc? Bologna är känt för sitt universitetsliv. Kommentarer?
Farfar

Wayne sa...

Så du åkte till Italien och drack tysk skitbira?

Fasching sa...

Livet just nu: Sorry, hjortfilén kräver varenda liten tryffelsvamp i burken. Men bra försök! Hälsa Harry och Mannen (om det nu är två separata individer).

Farfar: Jag har tillgodogjort mig ca 20 poäng i gastronomi på bara två dagar, det får räcka.

Wayne: Det var grappan som var grejen. Biran var mest ett kuttersmycke, för syns skull liksom.

Livet just nu sa...

Jag hälsade till Harry the dog, han slickade skärmen. Mannen hälsar tillbaka och är besviken på den uteblivna tryffeln.

Sanna Windh sa...

Det var roligt att våra gemensamma ansträngningar gjorde att du fick en bra resa, och jag håller fullständigt med din lista över sevärdheter! Själv har jag nyss hemkommit från en spa-vecka i Kroatien och håller sakta på att vänja mig vid svensk husmanskost igen efter helt oväntade kulinariska höjder där det faktiskt ingick tryffel vid ett par tillfällen i de gudomliga tre-rättersmiddagar som hörde till halvpensionen! Kroatiskt vin är inte är förakta heller...