31 januari, 2011

Men där är ni ju!

Noterade att kommentarerna på min blogg blivit färre och färre senaste tiden, men så kom jag på att det mycket väl kan bero på att jag inte skrivit ett endaste inlägg på flera veckor. För jag har varit i Thailand förstår ni. Och tillbringat all min vakna tid i den här posen, och då kan man ju försöka blogga.



Resan var underbar. Dagarna gick egentligen ut på att bara vara, och då är Thailand ett alldeles utmärk ställe att befinna sig på. Här kommer ett snabbt sammandrag i bilder:



The Passage på Koh Samui. Hittar man inte ro här så gör man det aldrig. Längst ut på Samuis norra udde, med egen strand. Dessutom var vi i stort sett själva på hela hotellet. Fantastiskt, tack igen Sicily.



The Passage var så bra att vi åkte tillbaka hit mot slutet av resan för att få vara några dagar till i paradiset, och det var inte så fullt på stranden då heller.

Efter första vändan på The Passage åkte vi till Koh Tao för att snorkla. Och det var tur att vi inte åkte dit för att bo på hotell för det var ärligt talat ingen höjdare. Regal Resort var det enda hotell vi fixade själva, utan tips, och så blev det som det blev. Men snorklingen var bra, kolla bara!



Efter en dags snorkling fick jag världens öroninflammation, men det gick över efter lite örondroppar och direkt hälsovådliga mängder Mehkong.

Efter debaclet med ruttet hotell på Koh Tao bestämde vi oss för att inte lita på våra egna omdömen utan kontaktade grannfrun och reseledarämnet Susanne hemma i Täby. Som givetvis hittade världens bästa hotell på norra delen av Chawengstranden på Samui. Muang Kulay Pan är perfekt från början till slut och där ska man bo om man har vägarna förbi Thailand.



Designade rum i eko-stil, och eucalyptus i AC:n. Fräscht värre.

Och maten! Skaldjur! Citrongräs! Kokosmjölk! Curry! Nudlar! Fermented Sour Spareribs! Dessutom i stort sett gratis. Utom cheeseburgarna då, som mina kräsna amerikaniserade döttrar envisades med att livnära sig på. Men det går väl över kan jag tro.



Jag hittade till och med en bit Gruyere på en restaurang i Bangkok. Osten man alltid ska äta en skiva av efter träning.



Nu blev det ju inte så mycket träning på resan, utöver den situp jag gjorde varje morgon för att ta mig ur sängen, men Gruyere är inte lätt att hitta i Thailand så jag tog mig en rejäl bit i förebyggande syfte. Utifall jag skulle råka träna liksom.

Och apropå ost kan jag meddela att den godaste osten är Tryffel-Brie, så har vi den saken ur världen. Den kan man köpa på ICA Stop i Täby, om man är rik som ett litet troll. Den är faktiskt så god att jag funderat på att tatuera in en slice av den på min andra arm, men frugan tycker att det räcker med den där vinetiketten så länge.

Så här avslappnad var hon förresten.



Massage fick vi också. Fotmassage, Oljemassage, Thaimassage, Aloha Vera massage och fiskmassage.



Jag är en sucker för massage, vilket jag tror beror på att jag är gift med en massageterapeut och följdaktligen aldrig någonsin får någon massage. Det är jag och skomakarens barn liksom, för de fick nog fan inte heller nån massage.

Slutligen vill jag tacka för den gåva vi fick, av människor som vill vara anonyma, och som möjliggjorde den här resan. Vi hade det fantastiskt bra, stort tack!

Och ja, det var nog det hela. Gött att se er igen!







Koh Tao, 18 januari 2011. Älskade, älskade Linus.

21 kommentarer:

Valterego sa...

Välkommen hem!

//Erik

XXX sa...

Välkommen hem! Inte ett dugg har jag saknat dig men bara för att ni var så väl värda er resa. Och gissa vad!!! I slutet av mars är det Närbo och jag som åker! Du minns att vi pratade om det där att göra istället för att tänka och nu är det färdigtänkt! Nu åker vi och som jag längtar!

Mångmamma sa...

Välkomna hem igen, till ett mer gråkallt Sverige.
Fast nu blir det bara ljusare vartefter dagarna går!

Elisabeth sa...

Ååhh vad härligt att ni haft det så bra!!!
Välkomna hem!

Dehäreja sa...

Välkommen hem goa Fasching! Gissa hur mycket det syns på bilderna hur otroligt avslappnande och skönt ni har haft det? SÅ JÄ-LA MYCKET!
Öroninflammation = skit också :(

Kram till dig och dina underbara tjejer ♥

Anonym sa...

Och där var du - som vi har längtat......
Gott att ni har haft en bra resa
Kram
Mia

Cilia sa...

Hej och välkomna hem igen.
Vad glad jag blir att ni oxå gillade The Passage.
Det hade varit trist att rekommendera nåt som ni inte gillat.
Det är faktiskt så att jag skulle kunna tänka mig att äka dit igen.. inom det snaraste...typ nyss.
Men, men det är ju det där med antalet semesterdagar som är kruxet.
// Sicily // Cecilia

Anonym sa...

Ni ser ut att ha haft det bra. Väl bekomme.
Jag kan berätta att 100-åringen - han som klev ut genom fönstret du vet - har varit ute och rest. Han var till Egypten. Först till Hurghada, sedan till en kryssning på Nilen (Luxor, Edfu, Assuan och Abu Simbel) sedan till Hurghada igen. Det gick ingen nöd på honom. Det tenderar ju dock att bli lite kaotiskt omkring honom. Så även i Egypten även om allt inte var hans fel. Jag tyckte dock att det var bäst att han fick komma hem till Sverige så han togs om hand av den vänliga familjen E i Söderhamn som har lovat att ta hand på bästa sätt.
Det blev några ljus (i koptiska kyrkor) på resan också. Till Linus, Timo och Mayne.
Farfar

MISS FURIE sa...

Åhhhh, vilka fina bilder. Välkommen till kalla Sverige...

Ewa sa...

Välkomna hem. En härlig resa. Såg helt fantastiskt ut att bara få ligga på stranden med lite vatten runt kroppen. Min sambo får ingen massage av mej heller. Jag jobbar ju med det varje dag. Nån måtta får det väl vara.

Malde sa...

Välkomna hem! Ni är väl värda denna underbara resa.

Fast jag har saknat dina inlägg.

Må så gott

Paula sa...

Välkomna hem! Vad härligt att ni haft det så bra. Det värmer att läsa.

Ta hand om er!

Lola sa...

Gött att se dig igen, underbara bilder, you´re so worth it <3

Puss på er alla

Suzan sa...

vilken fantastisk resa! kram o tack för att du delade med dig =)

Josephine sa...

Ja, välkomna hem! Såg verkligen härligt ut på bilderna, skulle inte ha nåt emot att uppleva det själv!
Och vilken vacker fru. Så skulle jag gärna se ut nu, och jag är 25!

Fasching sa...

Josephine: Du ligger hyfsat bra till hos min fru nu. Antagligen bättre än jag någonsin gjort och någonsin kommer att göra.

Susanne sa...

Välkommen hem! Så trevligt att få läsa din blogg igen. har varit inne så gott som varje dag och konstaterat att, nähä, inte idag heller.
Men ni verkar ha haft det underbart och det är ni så värda!

Plupps krypin sa...

Måste ha varit en underbar resa.
Ha det gott
Yvonne

Anonym sa...

Snyggt foto på hustrun. Vad har du gjort för att förtjäna en sådan pärla?
Farfar

Anonym sa...

Välkommen hem! Härligt att läsa om er resa. Skrattade gott åt din enda situp. /Monika

Emelie sa...

Jag hoppas att ni verkligen hade det skönt i Thailand. Linus var med er.
Åh Linus.

Kramar
Emelie