04 september, 2012

Flygplan, dieter och en älg

När jag inte vet vad jag ska skriva på den här bloggen, vilket är i stort sett jämt, så gör jag precis som alla andra bloggare. Jag tittar i mobilkameran, tankar över några bilder och utgår från dem liksom.

På så vis får jag till ett inlägg som är både rörigt och ointressant. Och inaktuellt också för den delen eftersom jag antingen instagrammat eller twittrat de där bilderna redan. Men det är ett inlägg, det är det.

I somras (för det är höst nu va?) var jag på älgsafari och träffade den här älgvalpen. Älgen måste vara det djur i världen som har längst ansikte.Älgsafari var riktigt jävla kul, och jag kan rekommendera ett besök! Nu har jag glömt vad stället hette men googlar man på älgsafari så borde man ju hamna rätt. Annars kan ni ringa till Wåhlstedts Måleri och fråga efter Maffe, han vet.

Min praktik på Restaurang DOC fortsätter även den här säsongen! Körde mitt första pass förra veckan och fick när det körde ihop sig på Enoteca (bakfickan bredvid) hoppa in och hjälpa till i deras öppna kök.Gick sådär. Kocken i öppna köket är ny och trodde nog att han skulle få hjälp på riktigt när jag kom springande i full kockmundering, och följande konversation utspann sig:

Kock: Åh suveränt! Smaka upp den där risotton!
Jag: Eh, det kan ju inte jag göra.
Kock: *tittar misstänksamt på mig* Nähe...?
Jag: Jag kanske kan lägga?
Kock: Bra! Lägg de där kalvköttbullarna, och en carbonara och en aglio olio!
Jag ba: Ok, hur gör man det?

Så jag fick sparken och de ringde in en riktig kock, och jag återvände till tryggheten bland ammisar och bröd i finköket. Men på onsdag ska jag få en intensivkurs i lägg på Enoteca och det ska bli precis hur kul som helst. Älskar det där stället. Och personalens tålamod.

Som synes har jag det alltså rätt bra för tillfället, och det enda orosmolnet jag kan se just nu är den här boken som jag upptäckte att min fru satt och läste en kväll.Det där är högst oroväckande och kan bara betyda att någon typ av elände är i antågande. Och jag blev inte lugnare av att bröd, ost, socker och alla former av snacks har städats ur skåpen och ersatts av hasselnötter och en burk kokosfett. Nåt skit är helt klart på gång, men jag ska försöka ducka det där så länge det går.

Annars går jag mest och väntar på att fylla femtio. Nu är inte det förrän nästa år, och själva firandet begränsar jag till att äta en god middag i ett hus på en åker i Uppland. Eller om det är Västmanland. Västmanland är det nog fan. Men ändå, femtio liksom. Svårt att påstå att man är så himla ung då.

Avslutar inlägget med att helt oförklarligt publicera en bild på ett flygplan. En DC 3:a.Må så gott.

9 kommentarer:

Mångmamma sa...

Hm, älgsafari!?
Jag bor ca fem mil från en älgsafaripark men har ännu inte masat mig dit - kan du ha varit i mina trakter månne?
Typ bortom ära och redbarhet i mörka Småland!?

Fasching sa...

Mångmamma: Nej, Småland var det inte, det vet jag med säkerhet! Gårdsjö hette stället, och ligger i Heby i närheten av Uppsala.

Zeddark sa...

Jag har för mig att din fru är rätt smal, i alla fall utifrån vad jag sett av bilder på bloggen. (Just bilden där hon sitter och läser ser hon också smal ut, det lilla man ser av henne bakom boken.)

I min oerhörda visdom sluter jag mig således till att dieten är avsedd för dig, Fasching. Ha så kul! Det blir nog ingen mer ölyoga för dig på ett tag. Öl ingår garanterat inte i den dieten.

Fasching sa...

Zeddark: Anar jag månne en viss skadeglädje i din kommentar?

Zeddark sa...

Skadeglädje?! Jag?! Aldrig! (Hahahaha!)

Är för tillfället något berusad p.g.a. intag av produkter från Brewdog. Lyckades köpa Tokyo eller vad den nu heter och inte förrän i kassan inser jag att den går på en knapp hundring. Väl hemma inser jag att den extrema prislappen beror på en alkoholhalt på typ 18%. Fatta hur berusad man blir av tre glas rödvin till den eminenta rätten majskyckling med fänkålspuré och sedan tre öl varav en på 18%.

P.S. Sysslar visserligen med yoga men trots detta har jag inte orkat utföra någon ölyoga ikväll. D.S.

Fasching sa...

Zeddarki: Jag drack också en Tokyo igår! Och kände av samma symptom som du!

Lotta sa...

A men va faaaaan.....vill du ha vänner eller???

Vadå " inte så ung" (lägg in den där barnsliga, "har ju hela helgen på dig"-rösten) ???

Och för övrigt gör Fru Fasching helt rätt, banta bort Fasching till oigenkännlighet, det borde väl lära honom att veta hut!

Zeddark sa...

För att fortsätta på ölspåret kan jag meddela att jag drack Anders Dubbel IPA på fat för ett par dagar sedan på Ölstugan Tullen. Det ligger en bit ifrån Hello Monkey på Linnégatan. De hade Anders Dubbel IPA som gästkran just nu.

Det var första gången jag testade den ölen och då var det ju kul att inleda med fatöl. Dock blir det flasköl i fortsättningen om den inte återkommer som fatöl.

Fasching sa...

Zeddark: Grattis!