02 januari, 2013

2013?

Jahaja, det där gick ju fort. 11 dagars ledighet och jag kan kanske redogöra för 3-4 stycken, resten liksom försvann.

Ett av skälen kan vara Sopranos. Enligt den gamla statstjänstemannadevisen "bättre sent än aldrig" så har jag nu tagit tag i den där TV-serien som alla snackade om för 10 år sedan. Givetvis fastnade jag direkt och har nu 5 långa säsonger kvar att plöja, vilket naturligtvis är alla soffpotatisars våta dröm. Hur jag sedan ska kombinera Sopranos-plöjande med nyårslöftet att sluta vara så jävla tjock återstår dock att reda ut.

Lat som jag är tänkte jag också sammanfatta 2012 i bilder för att inte slösa värdefull energi på såna där jobbiga bokstäver, men det enda jag hittade i min telefon som inte var bilder på mat eller ölflaskor var den här:
Så kul var mitt 2012.

Men det tog sig lite på hösten faktiskt när ICA slog till med årets värvning och anställde mig, och därmed uppfyllde min avlägsna dröm om att äntligen få byta bransch. Från en som mest gick ut på att ha ihjäl folk till en som bara gör oss lite rundare och gladare.

För humor har de definitivt eftersom de omgående gav mig ett projekt som går ut på att införa ett IT-stöd för friskvård, vilket innebär att jag måste vara den i särklass fetaste projektledaren som någonsin infört en Hälsoportal på ett företag.

Det andra projektet jag leder är komiskt nog ett system för att registrera och följa upp incidenter, tex att en överviktig projektledare poppar ett blodkärl tre minuter in i spinningpasset hen beställt via sitt friskvårdsbidrag. Så det finns saker att se fram emot även detta år.

Men vad gäller 2012 så var det med några lysande undantag där mat, alkohol och vänner var inblandade ändå ett skitår, framförallt på slutet när tragiska händelser förmörkade tillvaron igen. Men för mig var det åtminstone bättre än 2011, för att inte tala om 2010, så det går fortfarande åt rätt håll.

Och nu är det som sagt 2013, det fjärde och hittills bästa året i mitt nya liv.

Gott nytt år.

8 kommentarer:

Linda sa...

Så sjukt besviken över att jag inte är omnämnd. Det var till exempel jag som sa att du måste se Sopranos.
Ett tack? Nej, inte det.
Och jag stod för några, ganska många, av dina ljusa stunder 2012. I alla fall om man anstränger sig när man tänker efter en stund.
Ett tack? Nej, inte det.

Tack ska du ha då.

Fia sa...

God fortsättning Fasching och grattis till nya jobbet. Verkar passa dig som hand i handsken.

Tycker att det är fint av dig att jag fortfarande står som en av dina "bloggvänner" trots att min blogg i princip är stendöd. Det enda jag har den till är att lätt hitta länken till dig, så att jag kan titta till dig lite då och då. :)

Gott nytt år!
(Läs: hoppas 2013 blir ett skapligt år för din del.)

Äh, man kanske skulle slå till med ett blogginlägg så här på det nya året? Jag känner att jag har det i mig.

Fasching sa...

Linda, jag ska tacka dig live i vår podcast när du fixat en uppkoppling värd namnet. Och innan dess lär jag ju vara klar med Sopranos sedan länge.

Fia: Det var det jag misstänkte, så den länken kan jag ju inte ta bort. Ha det gott!

Anonym sa...

Gott nytt år! Jag håller alla tummar jag kan hitta för att du ska få ett fantastiskt år!
Önskar hon i Bryssel

Helén sa...

God fortsättning på 2013, ett bra år får vi hoppas!

Fasching sa...

Tack detsamma hörrni!

Kajsa sa...

Vill bara skicka en varm tanke till dig och din familj just idag!

Tänkte skriva något mer, men det blir bara konstigt, så det får bli så här.

Tänker på Er!
Kram Kajsa

Fasching sa...

Kajsa: Tack!