20 juli, 2011

Home Sweet Hell

När jag blir stor ska jag köpa ett hus i Toscana. Sen ska jag starta en restaurang, köpa en vingård, öppna ett hotell och äga en vinbar. Och på fritiden ska jag äta Burrata och ingenting annat.

Jag ska i alla fall inte bo i Sverige, jobba som konsult och äta Kesella med frusna bär resten av livet. För man måste ha lite mål här i livet, det måste man fan ha.

Italien var naturligtvis fantastiskt. Toscana är så vackert att man nästan tappar andan. Små bergsbyar med gamla tanter och farbröder på parkbänkar, caféer och små restauranger. Kulle efter kulle med vinrankor, solrosor och väderbitna bönder. Det är svårt att inte bli vansinnigt förälskad i Toscana.


San Giorgio, Santa Luce


Giovanni Chiappini, Bolgheri


Rosignano Marittima

Och Florens! Vilken stad. Jag kan inte vänta tills jag får åka hit igen. Fast kanske inte mitt i sommaren, för det var galet varmt. Men i oktober, då är det sensommarklimat och så har alla japaner åkt hem. Då ska man vara i Florens och ingen annanstans. Och äta på La Giostra, det ska man göra. En av de bästa restauranger jag ätit på någonsin. För 400 spänn per skalle åt vi en osannolikt bra middag som bland annat innehöll det här:


Carpaccio. Köttet hittar man under de där lakanen av parmesan.


Carbonara med vit tryffel. "Carbonara di tartufi bianchi sulla chitarra." Den godaste pasta jag någonsin ätit. Ingenting kommer ens nära.


Burrata. Guds gåva till åtminstone mig. Hade jag inte redan varit gift så hade jag gjort den här osten till min äkta maka, och älskat henne i nöd och lust tills döden skiljde mig från detta underverk till mozzarella.

Så här känns det i munnen när man äter Burrata:Andra bra ställen vi var på var Zio Gigi, Mama Gina, och Il Teatro

Jag skulle kunna hålla på så här hur länge som helst.

Åk dit.

Och hälsa Ulrika på B&B Le Seggiolo från mig.

8 kommentarer:

Håkan sa...

Åh så hungrig jag blev av det här inlägget. Det verkar som om din semester varit helt okej.

Fasching sa...

Den kunde inte varit bättre! Däremot lite längre.

Magds sa...

Åh, underbart! Har mitt kvar. Men frankofiler som vi är styr vi kosan mot Bordeaux och Bretagne. Ska slurpa ostron å dricka bubbel tills det sprutar ut ur öronen. :)

Alessandra sa...

Rosignano Marittimo :) Inte Marittima.. Jag är döpt i den kyrkan! Hur var din semseter?

Fasching sa...

Magds: Åk till Ch Latour åt mig. Och knäböj vid tornet. Tack på förhand.

Alessandra: Allvarligt? Det var ju faktiskt rätt coolt! Härlig liten stad, vilken utsikt! Och grymt bra gelateria vid torget. Men restaurangerna var jämt stängda, åtminstone när vi var där. Semestern var helt suverän!!

Alessandra sa...

Så är det min pappa är född och uppväxt i den byn. Har lägenhet där så dit åker jag ett par gånger om året :)Bästa glassen i hela Italien. Finns ett par resturanger i byn. Men vi äter bara på Volpe, men dom har bara stängt en dag i veckan?! Underbara Pizzor. Japp Vinfesten varade i 3 dagar. Mat i tältet och sen vinprovning i hela byn. Man köper ett vinglas för 5 Euro och sen får man "dricka""prova" hur mycket man vill. Ni missade något :( Men det är fester i alla grannbyar från mitten av juni till Augusti, så varje helg under sommaren kan man gå på byfester.. :)

Magds sa...

Knäböjning kan det faktiskt bli - vi ska bo en timme bort. Tack för tipset! :)

Anonym sa...

Hoppasatt det dröjer med vingården.Du vet väl hur man gören liten förmögenhet påen vingård. Svar: Starta med en mycket stor förmögenhet.
Hälsning från Töcksfors.
Farfar