27 juli, 2012

Tillbaka! Fetare än någonsin!

Semestern har varit bra. Det kan man se på den sladdriga, blobbiga utväxt jag skaffat mig ungefär mitt på kroppen. 5-6 kg väger den, är klotrund och relativt hårig. Den blir ju inte så lätt att förklara för min tränare på Balance som antagligen redan nu sitter och smider planer kring hur jag bör straffas för mitt hälsovådliga leverne under tiden han har haft semester.

Men jag hänger inte läpp för det, för magen är ett resultat av ett målmedvetet frosseri i livets goda och är bland mycket annat uppbyggd av snabba men goda kolhydrater, hårt reducerade feta mejeriprodukter smaksatta med tryffel, samt floder av vin från norra Italien och öl från Brewdog.

Så det var det fan värt.

Semestern har jag tillbringat runt Garda-sjön i Italien, världens bästa land. Bästa boendet på resan var utan tvekan vingården Le Preseglie, och den ligger exakt här:



Dit ska man åka. Vi hyrde en trerumslägenhet med kök i 5 dagar för strax under 7.000 kr vilket under högsäsong måste anses vara ett kap. Dessutom producerar de en Passito, ett av de godaste söta vita viner jag har druckit. Och jag har druckit på tok för mycket söta vita viner i mina dagar.

Tittar man lite närmare på Le Preseglie så ser det ut så här:



Och tittar man jättenära så ser det ut så här:



Fina bilder va? De har min dotter Malin tagit. Den första dessutom med risk för sitt eget liv, när vi av resesällskapet tvingades ut på kulturell utflykt och upp i La Torre di San Martino della Battaglia där bilden togs. Tornet kan anas i bakgrunden på den här bilden, med alla torns torn i förgrunden.



Vi bodde också i Limone vid norra Gardasjön och på Monte Isola, Europas största ö som ligger i en sjö. Sjön ifråga heter Iseo och ligger strax väster om Garda. Alla tre ställen når man enkelt med bil, under förutsättning att man landar i Bergamo och hyr en.

12 fantastiska dagar, time and money well spent.

Resten av semestern tillbringade vi på västkusten, i Halmstad och Helsingborg, där vi har släkt och vänner som vi kunde våldgästa efter att vi bränt alla pengar i Italien. Mycket trevligt även det, och det är inte omöjligt att jag återkommer med lite bilder från det också.

Men nu är det slut på semester och det är väl lika bra det, för någon måtta får det faktiskt vara. Dessutom är ju den här post-semester tiden rätt mysig. Man lallar in på jobbet vid tiorycket, tar en tretimmarslunch på någon uteservering och åker hem klockan 14 och dricker rödvin. Om man nu inte är en flitig Lutheransk konsult som jag vill säga.

Ha nu en fortsatt trevlig semester, för ni är bergis lediga nästa vecka också era jävlar.