20 mars, 2017

Hälsouppdatering

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade er på hur det där med dieter och träning går, eller hur? Skälet till uppehållet är att jag efter två månader av sockerfattig kost i kombination med massor av fysisk träning nu är så utmärglad att jag inte längre för egen maskin kan öppna locket på min PC. Men nu har frugan hjälpt mig med det, så nu kan jag blogga ett tag förutsatt att jag orkar sitta upp utan att svimma.

Skulle man kunna tro, men så illa är det faktiskt inte.

Resultatet av mitt snart ett kvartal långa experiment är nästan irriterande positivt. Irriterande av (minst) två skäl:

1. Det bevisar att det enda som behövs för att gå ned i vikt och må lite bättre är att äta lite tråkigare mat samt börja motionera, vilket är ÄNNU tråkigare.

2. Det bevisar att min fru hade rätt, och min fru blir en ganska jobbig person när hon har rätt.

Faktum kvarstår dock, på lite drygt två månader har jag gått ned 7 kilo samtidigt som jag troligtvis byggt en del muskler som ju väger bly i jämförelse med fettet jag gått omkring med. Omloppsvarvet från naveln hela vägen runt kroppen till naveln igen har minskat med en decimeter (!) från ganska precis en meter till att nu vara så snävt att de inre organen knappt får plats. Skärpet har inga hål kvar, skjortorna sitter som skynken på kroppen och brallorna hänger på halv stång. Fan vet om inte skorna känns större också.

Det godaste jag vet är inte längre OLWs Cheeze Ballz, för de har jag glömt både hur de smakar och hur de ser ut, utan istället turkisk yoghurt med Paulúns granola som är det jag äter när jag verkligen vill lyxa till det. Jag lyckogråter också en liten skvätt när jag får äta EN skiva surdegsbröd med smör och ost, vilket är tillåtet 1 gång per vecka. Om jag har skött träningen.

Pigg är jag också, som fan, och det var länge sedan. Massor med energi från morgon till kväll och jag går hellre på långpromenad än kollar på Netflix, nästan i alla fall, vilket är en direkt revolutionerande förändring. Jag har numera nästan alltid ett förslag på helgaktiviteter på lut, allt från att bestiga Hammarbybacken till att koka 200 liter kycklingfond, eller kanske båda de aktiviteterna samtidigt? Jag håller som ni förstår på att bli en ganska vidrig person. Snyggare visserligen (om möjligt), men ganska vidrig.

En efterlängtad förkylning har de senaste dagarna satt stopp för träningen och kanske räddat mitt liv, men jag är nog frisk snart och då är det antagligen bara att köra på de sista dagarna fram till 2 april då jag åtminstone får börja äta vad jag vill. Det vill säga OM jag vill det, för det här kvartalet kan ha inneburit en irreparabel skada på mig som person, och risken att jag väljer att leva som en scout resten av livet känns inte längre försumbar. 

2 kommentarer:

Nemo sa...

Trevligt. Är i samma process, fast med ett annat upplägg - 16:8. Bra skit som funkar för mig inkl chezballs. Åtta timmar äta - 16 timmar fasta. Tränar, slänger byxor, tar fram andra. Kan ha kavaj igen utan att få pingvinlook. Vi är bra människor. Med fru

Fasching sa...

Kan bara hålla med, vi är grymma helt enkelt.