tag:blogger.com,1999:blog-8729461480457658807.post445030007554875123..comments2024-02-05T10:40:54.053+01:00Comments on Faschings eskapader: Så här gör man julskinkaFaschinghttp://www.blogger.com/profile/02293478181330350642noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-8729461480457658807.post-42861839509179149842011-12-26T20:22:40.181+01:002011-12-26T20:22:40.181+01:00Tuija: Tack detsamma Tuija!Tuija: Tack detsamma Tuija!Faschinghttps://www.blogger.com/profile/02293478181330350642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8729461480457658807.post-32709813366805399702011-12-26T16:54:20.429+01:002011-12-26T16:54:20.429+01:00Ojoj, skrev ett inlägg nyss men vette sjutton var ...Ojoj, skrev ett inlägg nyss men vette sjutton var det hamnade. Nå, sent om sider, hoppas ni haft en fridfull jul och mycket god skinka och öl :-)<br /><br />Tänker på er!<br /><br />KramenTuijahttp://www.tuijaeklund.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8729461480457658807.post-44034131939162496272011-12-25T19:21:10.516+01:002011-12-25T19:21:10.516+01:00Prova något år med att salta in skinkan själv för ...Prova något år med att salta in skinkan själv för att sedan ugnsbaka den. Mycket saftig o god skinka. Problemet är bara att komma ihåg att börja i tid. Kräver start senast 17 dagar före jul.Åsa Cnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8729461480457658807.post-55919458467980081782011-12-25T03:04:31.183+01:002011-12-25T03:04:31.183+01:00Jag använder stekpåse, så kan jag enkelt tillvarat...Jag använder stekpåse, så kan jag enkelt tillvarata spadet som blir. Detta spad fryser jag in, för att med stor fördel använda vid ett senare tillfälle (dock inte senare än januari) koka ärtsoppa. Det blir en väldigt god smak på den ärtsoppan, kan jag lova dig!Maldehttps://www.blogger.com/profile/08933668715728027736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8729461480457658807.post-71357170827592348282011-12-24T11:28:21.191+01:002011-12-24T11:28:21.191+01:00Gökboet: Det duger gott det med! God Jul!
Farfar:...Gökboet: Det duger gott det med! God Jul!<br /><br />Farfar: Man ska inte blanda ihop matematik med mat.<br /><br />Pillargontanten: Ja men då får den duga! God Jul!Faschinghttps://www.blogger.com/profile/02293478181330350642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8729461480457658807.post-28174347896749007112011-12-24T08:40:11.075+01:002011-12-24T08:40:11.075+01:00En riktigt God jul, från en som köpt färdigkokt sk...En riktigt God jul, från en som köpt färdigkokt skinka i år, då alla färska var slut i våran kommun.... Suck!<br /><br />En riktigt God Jul, i alla fall....<br />Och den färdigkokta, blev helt okey, när Lilla O fått griljera den :)Pillargontantenhttps://www.blogger.com/profile/03863716547744785216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8729461480457658807.post-49620169184164666782011-12-23T21:58:13.653+01:002011-12-23T21:58:13.653+01:00Plan ahead så hade du startat på
125 grader. Lär d...Plan ahead så hade du startat på<br />125 grader. Lär dig värmelednings-<br />ekvationen eller skaffa en bok av<br />Gyllensvärd.<br />Ta med några skivor vid tillfälle.<br />FarfarAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8729461480457658807.post-37790082502414892562011-12-23T21:42:11.577+01:002011-12-23T21:42:11.577+01:00Vad sägs om 1½ hg Mor Matildas julsinka i skivor f...Vad sägs om 1½ hg Mor Matildas julsinka i skivor från charken på ICA... <br />görgo!<br /><br />God Jul på er raringar!Dehärejahttps://www.blogger.com/profile/17955613415395314588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8729461480457658807.post-73251644323694521732011-12-23T18:58:17.198+01:002011-12-23T18:58:17.198+01:00DHT: Tack detsamma!
Raggoparden: Jag protesterad...DHT: Tack detsamma! <br /><br />Raggoparden: Jag protesterade också lite lamt mot Nynäs julöl till förmån för St Eriks Barley Wine, men förgäves. Ska prova St Peters om den fortfarande går att få tag på.Faschinghttps://www.blogger.com/profile/02293478181330350642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8729461480457658807.post-49946091950224267042011-12-23T17:44:13.738+01:002011-12-23T17:44:13.738+01:00Och när nu ölen är på tapeten igen så vill jag pro...Och när nu ölen är på tapeten igen så vill jag protestera mot resultatet i ölprovningen. <br />Nynäshamns ångbryggeri är normalt (och tidigare av lokalpatriotiska skäl) mitt favvorbryggeri alla kategorier, men deras Midvinterbrygd höll inte måttet. Trevlig första gomkontakt med tempo, men tunn och trist eftersmak.<br />Vår provning vanns av St Peters Winter ale, från St peters Brewery i Suffolk. Detta trevliga lilla öl har ju också fördelen av att kunna drickas hela vintern :)Raggopardenhttp://raggoparden.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8729461480457658807.post-38928893084522853582011-12-23T16:10:59.228+01:002011-12-23T16:10:59.228+01:00Jo så där kan man göra...eller så gör man som jag,...Jo så där kan man göra...eller så gör man som jag, ger helt sonika fasen i skinkan. Det går bra det också. <br />I år ska jag till och med ge fasen i vitlöksströmmingen.<br /><br />Men en sak gör till och med en hemsk tvilling och det är att önska dig, din familj, farfar och alldeles särskilt Kpt Haddock en synnerligen god jul!XXXhttps://www.blogger.com/profile/16106872729061701839noreply@blogger.com